Noul regulament de funcționare a școlilor interzice meditațiile cu elevii de la clasă

Noul regulament de funcționare a școlilor interzice meditațiile cu elevii de la clasă

Profesorii nu au voie să facă meditații cu elevii pe care îi au la clasă, iar interdicţia apare acum şi în regulamentul-cadru de organizare și funcționare a şcolilor, care a fost publicat în Monitorul Oficial.

Regula nu este chiar nouă, apărea în legea educației din 2023, dar acum este pusă şi în acest regulament, scrie HotNews.

Regulamentul de organizare și funcționare a școlilor prevede că „personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar îi este interzis să desfășoare activități de pregătire suplimentară/ meditații contracost cu beneficiarii primari de la clasa/clasele la care este încadrat în anul școlar în curs, conform procedurii pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare, aprobată prin ordin al ministrului Educației”. 

ADVERTISING

Iată ce spune şi legea educației învățământului preuniversitar din 2023

„Reprezintă abateri disciplinare ale personalului didactic de predare și se sancționează potrivit art. 210, dacă nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să constituie infracțiune:

        d) activitatea de desfășurare a meditațiilor cu elevii de la propria clasă”. 

Astfel, dascălii ar trebui să completeze o declarație de interese pe propria răspundere cu materiile pe care le predau și meditațiile particulare sau alte proiecte de pregătire cu elevii, pentru ca școlile să știe dacă profesorii încalcă sau nu noua prevedere.

ADVERTISING

Legal vorbind profesorii care obțin venituri din meditații sunt obligați să se înregistreze la Registrul Comerțului și să solicite autorizarea funcționării. În plus, au obligaţia de a depune Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate (formular 212).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇