Agent Green: Se taie ultimii giganți din pădurea României. Aceste păduri sunt singurul scut climatic al țării

Agent Green: Se taie ultimii giganți din pădurea României. Aceste păduri sunt singurul scut climatic al țării

Organizaţia Agent Green atrage atenţia că se taie ultimii giganţi din pădurea României, deşi aceste păduri sunt singurul scut climatic al ţării.

„Sunt giganţi din păduri virgine cărora Guvernul le-a refuzat includerea în Catalogul Pădurilor Virgine, pentru că au hotărât că acel catalog nu va include mai mult de 1% din pădurea României, deşi aveam 8% de astfel de păduri bătrâne”, au scris pe Facebook, reprezentanţii Agent Green, care ilustrează situația cu o poză.

Se taie ultimii giganți din pădurea României. Aceste păduri sunt singurul scut climatic al țării. Sunt giganți din…

Publicată de Agent Green pe Duminică, 11 august 2024

Potrivit acestora, „în această vară, când lumea este în vacanţă, statul execută tăieri de panică, de teamă că Agent Green va câştiga meciul cu Comisia Europeană, prin care să oblige Ministerul Mediului să protejeze strict pădurile primare şi seculare”.

ADVERTISING

„Agent Green va termina în această lună raportul asupra tăierilor de panică a ultimilor arbori gigant şi va expune internaţional ruşinea şi prostia României cu speranţa ca măcar presiunea internaţională să mai salveze câteva păduri bătrâne nepreţuite”, a mai transmis organizaţia.

La data de 12 mai 2023, în a 14-a ediţie a Catalogului pădurilor virgine şi cvasi-virgine, era înscrisă o suprafaţă totală de 72.279,43 ha, din care 8.579,8 ha păduri virgine şi 63.699,63 ha păduri

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇