FRG, scrisoare oficială către FIG: Solicitarea oficială făcută după scandalul de la Jocurile Olimpice

FRG, scrisoare oficială către FIG: Solicitarea oficială făcută după scandalul de la Jocurile Olimpice

Federația Română de Gimnastică a adresat o scrisoare oficială după scandalul din finala de la sol.

Scrisoarea a fost adresată către Federația Internațională de Gimnastică și se solicită analiza detaliată și justificarea notelor la Dificultate și Execuție obținute de Sabrina Voinea.

De asemenea, s-a solicitat și analiza detaliată și justificarea pentru toate finalistele.

În același timp, FRG a făcut deja o adresă și către TAS.

Redăm integral scrisoarea FRG:

Federația Română de Gimnastică protestează împotriva arbitrajului din finala olimpică de la sol.

ADVERTISING

Într-o scrisoare adresată d-lui Morinari Watanabe - Președintele FIG, Carmencita Constantin, președintele FRG, cere prezentarea analizei detaliate și justificarea notelor la Dificultate si Execuție obținute de Sabrina Maneca Voinea. Sabrina a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieșire din covor, care poate fi dovedită că a fost eroare de arbitraj.

În același timp FRG a solicitat ca în spiritul transparenței să se facă publice analiza detaliată și justificare pentru cele 9 gimnaste participante în finala de la sol, pentru a putea oferi un răspuns oficial gimnastelor, comunității gimnasticii din România, autorităților guvernamentale și de stat, media națională și internațională.

ADVERTISING

Totodată, Federația Română de Gimnastică a depus la Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) două memorii, urmând procedurile acestuia: unul referitor la modul de soluționare al contestației gimnastei Jordan Chiles, după anunțarea clasamentului.

Cel de-al doilea, pentru felul în care au fost soluționate contestațiile pentru Sabrina Maneca Voinea și Jordan Chiles.

Apreciind impactul negativ asupra Anei Maria Bărbosu și Sabrinei Maneca Voinea, Federația Română de Gimnastică urmărește prin demersurile sale corectarea greșelilor de arbitraj și repunerea în drepturi a sportivelor noastre.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇