Marijuana ascunsă în lenjerii de pat și jucării pentru pisici

Marijuana ascunsă în lenjerii de pat și jucării pentru pisici

Poliția indoneziană a arestat două persoane pentru presupuse legături cu o rețea de contrabandă cu marijuana, dejucând planurile de a trimite drogurile în pachete de lenjerie de pat și jucării pentru pisici din Asia de Sud-Est către Marea Britanie.

Reținerile pentru contrabandă de marijuana au loc ocazional în Indonezia, dar natura transnațională a acestui caz este neobișnuită, a declarat reporterilor Marthinus Hukom, șeful agenției indoneziene pentru narcotice, citat de Reuters.

„Acesta este un fenomen nou, deoarece marijuana din Thailanda a fost trimisă mai întâi în Indonezia, apoi (a fost destinată) Europei”, a declarat el, adăugând că cei doi cetățeni indonezieni intenționau să trimită mai mult de 100 kg din Jakarta la Liverpool.

ADVERTISING

Poliția a găsit peste 30 kg de marijuana ascunse în pachete de lenjerie de pat și jucării pentru pisici, în timpul unui raid la Aeroportul Soekarno Hatta. Un raid ulterior a scos la iveală peste 80 kg de marijuana într-un magazin aflat în legătură cu aceleași persoane.

Poliția estimează că valoarea stradală totală a capturii a fost de 25 de miliarde de rupiah (1,54 milioane de dolari), a declarat Marthinus.

Cei doi suspecți sunt acuzați de încălcarea legii indoneziene privind narcoticele, care prevede pedeapsa cu moartea ca pedeapsă maximă.

ADVERTISING

Thailanda a devenit una dintre primele țări din Asia care a dezincriminat marijuana în 2022. Politica a dus la o creștere mare a consumului recreativ și a declanșat lansarea a zeci de mii de cafenele și magazine de canabis.

La începutul acestui an, guvernul thailandez a declarat că intenționează să repenalizeze canabisul. Cu toate acestea, luna trecută, Thailanda a declarat că va legifera marijuana pentru uz medical.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇