Cazul Bulai. Parchetul cheamă studentele și profesorii la audieri. Sunt 20 de sesizări

Cazul Bulai. Parchetul cheamă studentele și profesorii la audieri. Sunt 20 de sesizări

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vor începe, în această săptămână, audierile în dosarul în care mai multe studente de la SNSPA îl acuză pe profesorul Alfred Bulai de hărţuire sexuală.

Potrivit unor surse judiciare, vor fi chemaţi la audieri martori, inclusiv profesori din conducerea SNSPA, dar şi persoanele vătămate, respectiv studentele care l-au reclamat pe Alfred Bulai.

Ordinea audierilor urmează o logică a anchetei. Mai întâi, procurorii audiază martorii şi victimele, pentru a cunoaşte dimensiunea fenomenului, după care, în funcţie de probele strânse, anchetatorii vor formula acuzaţii.

ADVERTISING

Până în prezent, Parchetul a primit în jur de 20 mailuri cu reclamaţii şi sesizări, după ce procurorii le-au îndemnat pe studentele de la SNSPA care au fost victime ale profesorului Alfred Bulai să ia legătura cu anchetatorii la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro.

Parchetul spune că le va asigura studentelor protecţia şi le va proteja datele de identitate şi viaţa privată.

Poliţia şi Parchetul au deschis un dosar penal in rem, ce vizează folosirea funcţiei în scop sexual în cazul profesorului Alfred Bulai.

ADVERTISING

Potrivit unei investigaţii jurnalistice, Alfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi hărţuit sexual mai multe studente.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇