Un nou discurs manifest în sportul românesc, pe modelul David Popovici, înainte de un Campionat European: „Ne antrenăm într-o săliță a unei facultăți”

Un nou discurs manifest în sportul românesc, pe modelul David Popovici, înainte de un Campionat European: „Ne antrenăm într-o săliță a unei facultăți”

După discursul virulent făcut de David Popovici la finele obținerii celei de-a doua medalii olimpice, bronz la 100 de metri liber, într-o cursă în care a fost bătut recordul mondial prin chinezul Pan Zhanle, un alt sportiv rupe tăcerea și acuză autoritățile.

A venit rândul așadar unui nou sportiv de performanță din România să se plângă de condițiile de antrenament, condiții care fac imposibilă speranța la măcar o medalie pentru viitorul Campionat European.

E vorba mai exact de Ioana Emilia Colibășanu, o tânără sportivă calificată pentru Campionatul European Under 23, care se va disputa în 2025, în Norvegia, la atletism, ea urmând să concureze în proba de triplu salt.

ADVERTISING

„Constanța, un oraș mare, frumos, care totuși are 0 baze sportive pentru Atletism. 0 săli pentru sezonul de iarnă și 0 stadioane cu pistă pentru sezonul de vară. A trecut mai bine de un an de când a fost dărâmat SINGURUL stadion cu pistă pentru atletism. Iar cel promis nici acum nu este în construcție.

Anul viitor voi participa la Europenele u23 în Norvegia , noi, săritorii calificați la această competiție internațională nu avem condiții NORMALE de antrenament. Ne antrenăm într-o săliță a unei facultăți de 50m unde iarna este prea frig și vara sunt 40 de grade. De altfel singurul loc cu groapă de nisip din toată Constanța!”, a scris Ioana Emilia Colibășanu pe Facebook-ul personal.

ADVERTISING

Vă bucurați când ne vedeți pe podium, participând la competiții internaționale, iar noi mândri că am ajuns acolo! Condiții NORMALE de antrenament când?”, a completat Ioana Emilia Colibășanu.

România are deocamdată 7 medalii obținute la JO 2024, 3 de aur, 3 de argint și una de bronz.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇