Dan Petrescu face o comparație crudă între România și Ungaria, după ultimul discurs manifest al lui David Popovici: „Hai să spunem realitatea!”

Dan Petrescu face o comparație crudă între România și Ungaria, după ultimul discurs manifest al lui David Popovici: „Hai să spunem realitatea!”

După ce David Popovici s-a plâns de condițiile în care este nevoit să înoate și să se antreneze, tânărul nostru campion olimpic reușind două imense performanțe recent la Jocurile Olimpice, aur și bronz la 100 și 200 de metri liber, Dan Petrescu a avut și el un cuvânt de spus.

Marele antrenor de la CFR Cluj l-a auzit și el pe sportivul român de 19 ani, dublu medaliat olimpic mai nou, și cere și el o mai mare implicare a autorităților din România, în ceea ce privește sportul. Și face o comparație pe care nu e prima dată când o auzim, între noi și maghiari.

ADVERTISING

CFR Cluj tocmai a jucat în Ungaria, pe stadionul din Gyor, în preliminariile Conference League. Ardelenii s-au impus cu 5-0 în confruntarea cu Neman Grodno.

”Rezultatele de la Jocurile Olimpice sunt mult peste condițiile de pregătire, condițiile de sport pe care le avem în această țară. S-au autodepășit, merită felicitări toți. În Vest sunt alte condiții. Acum am fost în Ungaria, hai să spunem realitatea. Am stat într-o comună și aveau o bază sportivă incredibilă, stadion incredibil. Lângă ei mai era Gyor, cu alt stadion incredibil, altă bază incredibilă. Suntem departe, dar uite că avem talent și mai scoatem rezultate.

ADVERTISING

Ați văzut ce a zis Popovici, și el se plânge… cât e pe val, vorba lui, să-l asculte lumea, că după aia, când nu mai e pe val, nu-l mai ascultă nimeni. Noi numai proiecte facem, cum am făcut și cu autostrăzile. Sper să mai prind și eu niște stadioane noi, niște proiecte noi, că nu mai am mult. Mi-aș dori ca în campionatul românesc să aibă toate echipele stadioane noi și baze sportive noi. Nu numai la fotbal, ci în orice domeniu ar trebui să investim”, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă oficială dinaintea partidei CFR - U Cluj, de duminică seara de la 22, din Superliga.

Interviu cu David Popovici, după aur şi bronz la #JO2024 (@TVR1)

Popovici a avut un discurs vehement catre autoritatile din Romania, cerand investitii serioase pentru sportul romanesc, pentru inot in special: ”Ar trebui investit mai mult în sport şi investit cu cap, chiar trebuie să facem ceva şi eu îmi voi face partea. Nu ştiu în momentul ăsta ce înseamnă asta, dar voi avea tot timpul să mă gândesc şi asta este o misiune mult mai importantă pentru mine şi pentru sport, decât să înot patru lungimi de bazin şi să bag mâna în faţă şi să iau aur. Sigur, e impresionant, tare, ne-am distrat, ne-am bucurat dar nu e vorba despre asta. Este vorba despre a face o diferenţă şi eu voi face tot posibilul”, a spus Popovici, după cucerirea medaliei de bronz de la 100 de metri liber, pentru TVR.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!