Universitatea din București anunță că va construi un bazin de înot, după declarațiile lui David Popovici. Proiectul e vechi de 10 ani, dar acum e pregătit 100%

Universitatea din București anunță că va construi un bazin de înot, după declarațiile lui David Popovici. Proiectul e vechi de 10 ani, dar acum e pregătit 100%

La o zi după ce David Popovici a criticat autoritățile că nu investesc în infrastructura sportivă și nu are condiții suficient de bune să se pregătească, Universitatea din București și-a asumat public construcția unui bazin.

Rectorul Marian Preda a declarat că Universitatea din București are un proiect pentru construcția unui bazin de 10 ani, dar a fost abandonat din lipsă de fonduri. Acum, Preda își asumă construcția unui bazin, în condițiile în care Popovici este înscris la Universitatea din București.

ADVERTISING

"Noi, la Universitatea din București, avem de peste 10 ani un proiect de constructie a unui bazin de înot în Grozăvești, în locul parcării din fața căminelor; L-am depus spre finanțare de atunci și a rămas 10 ani pe lista de așteptare; ni s-a spus că în București mai sunt bazine de inot (unde??!) așa că trebuie să se mai construiască și în țară (deh, interese politice locale și regionale!). Pentru că nu s-a găsit finanțare timp de 10 ani am retras si am refăcut proiectul și îl avem acum din nou pregatit 100%, cu toate aprobările necesare pentru a fi depus din nou spre finanțare.

ADVERTISING

Costă 6 milioane de euro. Probabil după licitație va mai scădea suma. Este mult? Oare, merită cei 33.000 de studenti care au ore de sport obligatorii, sutele de campioni nationali la diverse sporturi și cei 4 bursieri speciali ai UB care sunt medaliati la competiții de înot europene, mondiale sau olimpice (inclusiv David) un astfel de bazin?", a scris Marian Preda pe Facebook.

De asemenea, Marian Preda a precizat că Universitatea București va construi bazinul indiferent dacă nu va obține finanțare din fonduri publice.

ADVERTISING

"Vom construi acel bazin chiar dacă autoritățile publice vor rămâne în continuare indiferente la solicitările noastre. Dacă instituțiile publice nu ne vor sprijini ne vom asuma noi costurile construcției. Nu va fi ușor, dar vom economisi la alte capitole, vom atrage sponsorizări și vom intra în normalitate cu forțele proprii ale Universității.

Doar așa putem să răsplătim excepționalitatea lui David Popovici, să ne merităm asocierea cu el și să le dăm în continuare motive lui David și altor performeri în sport sau în cercetare să rămână acasă, în România și să inspire și alți tineri să facă la fel", a completat Marian Preda.

Reacția lui Marian Preda vine după ce David Popovici a avut un discurs critic la adresa autorităților, care nu au investit în infrastructura sportivă.

"Eu mă antrenez pe Lia Manoliu, în același bazin în care am și învățat să înot la patru ani, deasta sunt așa bronzat cu urmele de ochelari, pentru că înot acolo în aer liber.

Iar în timpul iernii, că tot vorbeam de condiții, când e frig afară, pentru că bazinul din interior… de foarte mult timp se promite că se va face ceva, dar nu se începe niciodată nimic, când e frig afară noi ne antrenăm într-un balon unde o persoană care nu-i obișnuită intră și stă… 3 minute, intră și simte că se sufocă. Ei, în condițiile alea ne antrenăm noi, dar… cred că se poate", a spus Popovici la TVR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇