Israelul a lovit Beirutul, vizând un comandant Hazbollah (Video)

Israelul a lovit Beirutul, vizând un comandant Hazbollah (Video)

Armata israeliană a declarat că a efectuat marţi seara o lovitură ţintită în zona capitalei libaneze Beirut împotriva comandantului Hezbollah pe care îl consideră responsabil pentru o lovitură asupra platoului Golan care a ucis 12 copii şi adolescenţi în weekend.

O explozie puternică a fost auzită şi un nor de fum a putut fi văzut ridicându-se deasupra suburbiei sudice a Beirutului, bastion al grupării armate libaneze Hezbollah, în jurul orei 19:40 (16:40 GMT), a declarat un martor pentru Reuters.

"Forţele de apărare israeliene au efectuat o lovitură ţintită în Beirut asupra comandantului responsabil de uciderea copiilor din Majdal Shams şi de uciderea a numeroşi alţi civili israelieni", au afirmat Forţele de apărare israeliene (IDF) într-un comunicat, informează Reuters şi AFP.

ADVERTISING

Comunicatul afirmă că nu au fost emise noi instrucţiuni pentru apărarea civilă din Israel în urma acestui atac. O sursă de securitate libaneză de rang înalt a declarat că soarta comandantului nu este clară.

Agenţia naţională de presă libaneză a declarat că un atac israelian a vizat zona din jurul Consiliului Shura al Hezbollah din cartierul Haret Hreik al capitalei.

Beirutul este în alertă de câteva zile în aşteptarea unui atac israelian ca represalii pentru o lovitură asupra localităţii druze Majdal Shams din platoul Golan ocupat de Israel, care a ucis 12 tineri.

Israelul şi SUA au atribuit Hezbollah responsabilitatea pentru atac, dar aceasta neagă orice implicare.

ADVERTISING

Ministrul apărării israelian, Yoav Gallant, a declarat marţi seara că mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a "depăşit linia roşie", la scurt timp după "lovitura ţintită" a armatei israeliene asupra unui obiectiv dintr-o suburbie sudică a Beirutului, potrivit AFP.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇