Trump va fi audiat de FBI în cadrul anchetei privind tentativa de asasinat

Trump va fi audiat de FBI în cadrul anchetei privind tentativa de asasinat

Donald Trump a acceptat să fie audiat de FBI în cadrul anchetei privind tentativa de asasinat de la mitingul din Pennsylvania de la începutul acestei luni.

Într-o convorbire telefonică cu reporterii BBC, FBI nu a dat o dată pentru audiere, dar a declarat că va fi „o audiere standard cu victimele pe care o facem pentru orice altă victimă a unei infracțiuni”.

„Vrem să obținem perspectiva lui asupra a ceea ce a observat”, a declarat agentul special FBI Kevin Rojek.

În ciuda faptului că au analizat un munte de dovezi, anchetatorii nu au reușit încă să stabilească un motiv care să explice de ce Thomas Matthew Crooks a deschis focul pe 13 iulie.

ADVERTISING

Între timp, mesaje text publicate recent au dezvăluit că tânărul de 20 de ani a fost reperat de o echipă Swat locală cu mai mult de 90 de minute înainte de atentat, mult mai devreme decât se credea anterior.

Mesajele obținute de New York Times și ABC News se vor adăuga la lista problemelor de securitate care au precedat tentativa de asasinat împotriva fostului președinte.

Luni, FBI a declarat că anchetatorii cred că Crooks avea o „planificare atentă” înainte de mitingul din 13 iulie și a depus „eforturi semnificative” pentru a-și ascunde activitățile.

ADVERTISING

Această planificare - care a inclus șase achiziții de componente pentru dispozitive explozive - a fost realizată într-un mod care ar fi „ridicat semnificativ suspiciunile părinților săi”, a declarat Rojek.

Au fost lansate mai multe anchete cu privire la ceea ce nu a mers bine în securizarea terenului Butler Fair Show pe 13 iulie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇