Eroare de calcul de 2 miliarde de dolari. Veste bună de la Pentagon pentru Ucraina

Eroare de calcul de 2 miliarde de dolari. Veste bună de la Pentagon pentru Ucraina

Pentagonul a găsit erori suplimentare în valoare de 2 miliarde de dolari în calculele sale pentru muniții, rachete și alte echipamente trimise în Ucraina. Aşa că acum e liber să trimită Kievului arme de încă 2 miliarde şi să se încadreze în pachetul de ajutor militar aprobat de Congres.

Creşte valoarea materialelor militare evaluate necorespunzător la un total de 8,2 miliarde de dolari, a dezvăluit joi un raport al guvernului american, citat de Reuters.

Departamentul de Apărare al SUA s-a confruntat cu provocări în evaluarea cu acuratețe a echipamentelor de apărare trimise în Ucraina, din cauza definițiilor contabile neclare, arată noul raport al Oficiului de Responsabilitate Guvernamentală (GAO).

ADVERTISING

În 2023, Pentagonul a precizat că personalul a folosit „valoarea de înlocuire” în loc de „valoarea depreciată” pentru a calcula cât face ajutorul militar de miliarde trimis în Ucraina.

S-a vorbit atunci de o eroare de calcul de 6,2 miliarde de dolari în plus, iar acum s-au găsit încă 2 miliarde de dolari.

Drept urmare, arme suplimentare în valoare de 2 miliarde de dolari pot fi trimise în Ucraina pentru a acoperi suma aprobată de administrația Biden, ca ajutor militar.

ADVERTISING

GAO arată în raportul său că o definiție vagă a valorii din Legea privind asistența străină și absența unor îndrumări specifice de evaluare au condus la aceste neconcordanțe în valoarea raportată a ajutorului militar.

Într-un exemplu citat în raportul GAO, 10 vehicule au fost evaluate la 7.050.000 de dolari, când documentația justificativă a arătat că ar fi trebuit să fie evaluate la zero, valoarea lor contabilă netă.

ADVERTISING

GAO a recomandat ca Congresul să clarifice definiția valorii pentru articolele de apărare trimise ţărilor partenere. În plus, GAO a emis șapte recomandări către Departamentul Apărării, îndemnându-l să dezvolte proceduri de evaluare specifice componentelor militare. Pentagonul a fost de acord cu toate recomandările.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇