Ați cumpăra o insulă de 24.000 de metri pătrați, cu plajă privată și 15 fantome? (Foto & Video)

Ați cumpăra o insulă de 24.000 de metri pătrați, cu plajă privată și 15 fantome? (Foto & Video)

O insulă de 24.281 m², din largul coastei Devon, cu plajă privată, fortificații și autorizație pentru construirea unui hotel de lux, a fost scoasă la vânzare.

Insula lui Drake, situată la doar 600 de metri de orașul Plymouth, a fost folosită pentru apărarea militară timp de sute de ani. Tunuri din secolul al XVIII-lea sunt încă în poziții și sunt incluse în oferta de vânzare, scrie Sky News.

Este nevoie de mai puțin de 10 minute pentru a ajunge cu barca din Plymouth pe insulă și odată ajuns pe uscat găsești istorie militară peste tot.

ADVERTISING

De la cazarme veche la baterii de artilerie complete, obuze și depozite subterane de praf de pușcă.

„Are peste 2.000 de ani de istorie”, a declarat actualul proprietar, un om de afaceri local, Morgan Phillips.

El a cumpărat insula în 2019 pentru 6 milioane de lire sterline și a reușit să obțină autorizație pentru construirea unui hotel cu 43 de paturi.

În prezent, oferă tururi ghidate pentru grupuri de turiști.

ADVERTISING

"Ceea ce avem cu adevărat nevoie este ca insula să fie renovată de cineva care să aibă buget pentru a putea face asta", a declarat Morgan Phillips.

Insula, numită după Sir Francis Drake, care a plecat de pe ea pentru a face ocolul pământului în 1577, nu are un preț fix, dar costurile de renovare sunt estimate la aproximativ 25 de milioane de lire sterline.

Plymouth’s historic Drake’s Island back on sale with plans for a hotel

„Unul dintre lucrurile la care proprietarul s-a gândit este să folosească insula și ca loc pentru organizarea nunților. Ar putea fi construit și un restaurant, o cafenea. Cu o oarecare viziune, poți crea aici ceva cu adevărat special”, spune Ali Rana, consultantul imobiliar care se ocupă de vânzare.

ADVERTISING

Oricum, viitorul proprietar nu va fi singur: îi vor ține companie 15 fantome, foști militari.

„Mediumii au confirmat prezența lor. Sunt aici să ne protejeze. Așa au făcut când erau în viață și asta mai fac și acum. Am văzut destule pentru a spune că se întâmplă lucruri aici pe care nu le pot explica. Dar toate sunt foarte frumoase", a precizat Morgan Phillips.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇