Scandal la admiterea de la Arhitectură: Notele a sute de candidați au fost încurcate

Scandal la admiterea de la Arhitectură: Notele a sute de candidați au fost încurcate

A fost scandal marţi la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” din Bucureşti, după ce mulţi candidaţi care erau ieri admiși azi s-au trezit respinşi, iar alții au intrat, deşi ieri se văzuseră sub linie.

Cum s-a întâmplat?

După admitere s-a publicat lista cu cei care au fost admiși, apoi s-au depus contestații. La recorectare s-a constatat o eroare de transcriere şi toată lista s-a schimbat radical.

"Comisia de contestații a descoperit, într-adevăr, niște vicii în urma unei transcrieri, erori umane, unei transcrieri într-un tabel care conținea numărul studentului, nota la portofoliu și nota la proba de desen.

ADVERTISING

Rezultatul spunea în felul următor: că existau candidați a căror notă nu era a lor. Am refăcut aceste liste, le-am reverificat împreună cu comisia tehnică și ceea ce am pus astăzi în vitrina universității și pe site-ul universității este lista reală", spune rectorul Marian Moiceanu, citat de Digi24.

Acesta a organizat o conferinţă pentru a explicat situaţia, care este o premieră la această universitate.

„Comisia de contestații, alta decât prima (cea care a corectat), deschide planșele și verifică dacă studentul are numele scris și dacă nota e corelată cu cea de la lucrarea scrisă.

ADVERTISING

Comisia de contestație a găsit o discrepanță care se referea la faptul că apăreau candidați al căror nume din foaia generată de computer nu corela cu cel de pe planșe. Comisia nu a recorectat. A verificat. S-au dublat două nume care au făcut ca înscrierea în sistem computerizat să genereze erori.

Am făcut ceea ce este normal, asumându-ne toate consecințele, care înseamnă că au fost candidați care au fost declarați respinși, dar care vor fi admiși sau candidați care au fost admiși la buget, dar vor trece la taxă.

ADVERTISING

Sau invers – candidați declarați admiși, care în realitate, comparând numele alături de nota care a fost trecută, vor fi respinși.

Este prima dată când în universitate e chestia asta. Explicația că sunt mai mulți candidați decât în alți ani nu poate sta în picioare. Eroarea a apărut exact în partea finală.

Comisia a dat două rezoluții. Am luat notă de eroare și evident că am dat comunicate. La ora 10, am dat lista refăcută. Ceea ce facem azi e o asumare a greșelii școlii. Eroarea a fost la Arhitectură, doar la secția română. La celelalte nu au fost probleme", adaugă Marian Moiceanu, citat de TVR Info.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇