Un bărbat a fost atacat de urs în Bistrița-Năsăud UPDATE

Un bărbat a fost atacat de urs în Bistrița-Năsăud <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Un bărbat a fost rănit, luni, după ce a fost atacat de urs în judeţul Bistriţa-Năsăud.

”Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD intervine pentru acordarea primului ajutor unui bărbat atacat de urs în extravilanul localităţii Sântioana”, a transmis, luni, ISU Bistriţa-Năsăud, informează News.ro.

Potrivit pompierilor, din primele informaţii obţinute, bărbatul este conştient, cu leziuni la nivelul unui picior şi în zona lombară.

Victima a fost adusă în întâmpinarea echipajelor medicale de către aparţinători.

ADVERTISING

UPDATE: Bărbatul a fost transportat la spitalul din Bistriţa cu multiple leziuni.

"Pacientul este stabil hemodinamic şi respirator, conştient, cooperant şi prezintă multiple leziuni la nivelul toracelui şi membrelor inferioare. Va rămâne internat la Secţia Chirurgie generală pentru supraveghere şi tratament de specialitate", a informat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Bistriţa, Camelia Strungari.

Primarul comunei Mărişelu, Horea Petruţ, a precizat pentru Agerpres că bărbatul rănit este un localnic din Sântioana care, din primele informaţii, ar fi mers să îşi îngrădească un teren agricol cu gard electric, moment în care a fost atacat de o ursoaică cu doi pui.

ADVERTISING

Amintim că plenul Camerei Deputaţilor, reunit în sesiune extraordinară, a aprobat săptămâna trecută proiectul de lege care vizează măsuri de gestionare a populaţiei de urşi.

Proiectul prevede că în acest an pot fi ucişi aproape 500 de urşi, cota de prevenţie plus cota de intervenţie.

Măsura a fost luată după decesul unei tinere care a fost atacată de urs în Munţii Bucegi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇