Nepotul lui Paul Stănescu, anchetat de Parchetul European pentru fraudă cu fonduri UE, la o fermă de porci

Nepotul lui Paul Stănescu, anchetat de Parchetul European pentru fraudă cu fonduri UE, la o fermă de porci

Parchetul European anchetează cinci persoane pentru fraudă agravantă în materie de subvenţii care implică o fermă de creştere a porcilor, prejudiciul estimat de anchetatori depăşind 660.000 de euro.

Unul dintre cei vizaţi este Alex-Florin Stănescu, nepotul secretarului general al PSD, Paul Stănescu.

”Parchetul European (EPPO) din Timişoara efectuează cercetări asupra unui număr de cinci persoane pentru fraudă agravantă cu subvenţii, falsificare de documente private şi fals intelectual, cu un prejudiciu estimat de 667.000 EUR. Ancheta s-a bazat pe sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciile Judeţene Anticorupţie Timiş şi Mehedinţi”, anunţă DGA, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Este vorba despre un proiect de înfiinţare a unei ferme de creştere a porcilor în oraşul Corabia, judeţul Olt, finanţat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

”Conform anchetei, beneficiarul fondurilor, cu sprijinul furnizorului de echipamente şi al consultantului de proiect, a prezentat documente false pentru bunuri care au fost achiziţionate la un preţ mai mic şi care erau de altă natură sau cantitate decât cele solicitate din FEADR, obţinând astfel în mod nejustificat fonduri de la bugetul UE în valoare de 667.000 EUR.

ADVERTISING

De asemenea, se înţelege că doi angajaţi ai Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) din România, în exercitarea atribuţiilor lor, au menţionat în mod fals că au efectuat controale corecte la faţa locului ale echipamentelor solicitate de beneficiar”, a mai transmis sursa citată.

Instituţia precizează că, urmare a anchetei, o sumă suplimentară de aproximativ jumătate de milion de euro a fost împiedicată să fie obţinută în mod nejustificat de la bugetul UE.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că unul dintre cei vizaţi de anchetă este Alex-Florin Stănescu, nepotul secretarului general al PSD, Paul Stănescu.

ADVERTISING

Paul Stănescu a afirmat, miercuri seară, că nu a discutat cu fratele său şi cu fiul acestuia în ultimii cel puţin cinci ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇