Biden, la un pas de retragere? Voci puternice îi cer să facă un pas în spate

Biden, la un pas de retragere? Voci puternice îi cer să facă un pas în spate

Moment foarte dificil pentru Joe Biden. A făcut Covid, şi-a întrerupt campania electorală pentru izolare şi din ce în ce mai multe voci puternice ale partidului său îi cer să se retragă din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă, pentru că nu are şanse.

Printre democraţii care au crescut presiunea pe Biden se numără liderul grupului din Senat Chuck Schumer şi fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi.

Schumer i-a spus lui Biden în cursul unei întâlniri din weekend că ar fi mai bine pentru SUA şi pentru Partidul Democrat dacă preşedintele s-ar retrage acum, a aflat pe surse ABC News.

La fel şi liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Hakeem Jeffries, a avut o conversaţie directă cu Biden şi i-a cerut să facă un pas în spate.

CNN scrie că şi Nancy Pelosi i-a spus lui Biden că sondajele de opinie arată că nu-l poate învinge pe Donald Trump. În plus, dacă nu renunţă la candidatură, Biden ar putea distruge şansele democraţilor de a redobândi controlul asupra Camerei Reprezentanţilor.

Nancy Pelosi nu i-a cerut efectiv să se retragă, însă au discutat recent la telefon pe acest subiect, menţionează CNN.

ADVERTISING

Până acum Joe Biden a respins în mod repetat apelurile democraţilor, însă într-un interviu de ieri a spus pentru prima oară care este situația în care ar lua decizia de a se retrage din cursa pentru președinția SUA:

„Dacă ar apărea o afecțiune medicală, dacă cineva, doctorii ar veni la mine și mi-ar spune ai această problemă”.

Presa americană susţine pe surse că în următoarele zile Biden ar putea face anunţul retragerii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇