Informații false conform cărora avioane F-16 românești zboară deasupra Ucrainei

Informații false conform cărora avioane F-16 românești zboară deasupra Ucrainei

Ministerul Apărării semnalează o nouă încercare de dezinformare pornită de canalele de propagandă asociate Rusiei cu privire la o serie de misiuni de zbor executate săptămâna trecută de aeronave F-16 în spațiul aerian ucrainean, în regiunea Odessa.

Așa-zise „surse”, neidentificate în postarea de pe platforma rusă Telegram, pretind că avioanele F-16 ar decola de pe aerodromurile românești.

„Este cât se poate de clar că sursele imaginare ale propagandei ruse transmit informații false. Aeronavele F-16 ale Forțelor Aeriene Române execută misiuni de instruire și de Poliție Aeriană exclusiv în spațiul aerian național, cu respectarea strictă a regulilor stabilite de legislația internațională.

ADVERTISING

Intenția de dezinformare are, probabil, legătură cu contextul recent încheiatului Summit NATO de la Washington, care a adoptat decizii importante în privința sprijinirii eforturilor de apărare ale Ucrainei împotriva războiului de agresiune, ilegal și nejustificat declanșat împotriva sa de Federația Rusă”, arată ministerul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇