Se întâmplă în România: Tineri fără bani acceptă să fie cobai de droguri de mare risc. Părți întregi din creier le sunt distruse

Se întâmplă în România: Tineri fără bani acceptă să fie cobai de droguri de mare risc. Părți întregi din creier le sunt distruse

Există mulți tineri care nu provin din familii înstărite şi nu au bani să îşi procure droguri, dar sunt dispuşi să testeze tot felul de combinaţii de droguri periculoase, avertizează psihologul Eduard Bondoc.

”Am avut câteva cazuri în ultima vreme de adolescenţi care nu provin din familii înstărite, dar totuşi au ajuns la nişte droguri de mare risc care costă foarte mult. Am fost curios, de unde aveau bani pentru drogurile astea. Mi-au spus că ”eu sunt tester de droguri. Ei fac nişte amestecuri acolo, eu le încerc şi le spun a doua zi cum m-am simţit”.

ADVERTISING

Devin din ce în ce mai sofisticate aceste droguri, iar dependenţa se instalează de la primele utilizări. Nivelul de dopamină creşte de la primele utilizări. Cei care testează aceste combinaţii, primesc dozele astea gratis. Unii copii sunt expuşi în lipsa resurselor materiale, dar nu au bani şi încearcă să facă bani fie prin vânzare de droguri, ori prin această idee nebună de a visa ce face dealerul ăsta”, a declarat Eduard Bondoc, joi, la Medika TV.

Bondoc a subliniat că cei care combină droguri pentru a testa efectele suferă de distrugeri de neuroni.

ADVERTISING

”Partea cea mai proastă la combinaţia asta este că se văd la RMN, distrugeri de neuroni. Sunt zone întregi din creier care sunt distruse pentru că această combinaţie e ceva ce nu a cunoscut nimeni, nici cel care a făcut-o nu ştie exact ce a pus acolo.

Distrugerile de neuroni se văd şi la  examenul obiectiv, când îl pui să facă nişte calcule matematice, să facă un joc de logică sau să răspundă la un test de inteligenţă”, a mai spus Eduard Bondoc.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇