ANM: Este o situație fără precedent. Cu siguranță vom prelungi codul roșu

ANM: Este o situație fără precedent. Cu siguranță vom prelungi codul roșu

Luni, marţi şi miercuri, echipa ANM ia în considerare să prelungească Codul Roşu, pentru că debutul săptămânii viitoare ar reprezenta vârful acestui episod de caniculă. Este o situaţie fără precedent, niciodată nu am avut un cod roşu la un astfel de nivel.

Informațiile au fost furnizate de directorul executiv al ANM, Elena Mateescu, joi, în şedinţa de la Palatul Victoria dedicată măsurilor care trebuie luate ca urmare a valului de caniculă care afectează România.

ADVERTISING

„Avertizarea meteorologică de cod roşu vizează zilele de sâmbătă şi duminică, este vizată toată ţara sub avertizare cod roşu şi portocaliu.

Ne aşteptăm ca în zonele avertizate de cod roşu, respectiv în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi Moldova, să consemnăm valori ale regimului de temperaturi la nivelul maximelor de 37 şi 41 de grade, iar codul portocaliu între 35 şi 40 de grade C.

În zona litoralului vor fi 32-35 de grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu, în cadrul videoconferinţei de la Palatul Victoria.

ADVERTISING

Ea a precizat că astăzi şi mâine rămân în vigoare avertizările meteorologice de cod galben şi portocaliu, de asemenea pentru toată ţara, pentru că în continuare temperaturile caracterizează o vreme caniculară.

„Ceea ce este important, luni, marţi şi miercuri, echipa ANM ia în considerare să prelungească Codul Roşu, având în vedere menţinerea regimului de temperaturi la valori de 40-41 de grade, practic debutul săptămânii viitoare ar reprezenta vîrful acestui episod de caniculă, persistent, intens şi extins în toată ţara”. a mai precizat directorul executiv al ANM.

ADVERTISING

„Vom actualiza zilnic aceste mesaje, din timp, de aceea am luat în considerare cu două zile înainte să emitem codul roşu, pentru că este o situaţie fără precedent, niciodată nu am avut un cod roşu la nivelul ariei de extindere, aşa cum este acum, cum arată harta pentru zilele de sâmbătă şi duminică. Luni, marţi şi miercuri, din nou atenţie, pentru că, cu siguranţă, vom prelungi acest cod”, a mai spus Mateescu.

Iată cum arată harta meteo pentru weekend în acest moment:

image-20
Foto: ANM

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇