Ai avut probleme cu greutatea în adolescență? Ce înseamnă asta pentru copiii tăi

Ai avut probleme cu greutatea în adolescență? Ce înseamnă asta pentru copiii tăi

O cercetare recent realizată de o echipă de experți medicali din Israel și Danemarca a explorat legătura dintre obezitatea părinților și probabilitatea ca urmașii lor să fie obezi la vârsta de 17 ani.

Studiul a analizat datele din examenele medicale obligatorii efectuate înainte de serviciul militar în Israel pe parcursul mai multor decenii, comparând indicele de masă corporală (IMC) de la aproape jumătate de milion de tineri de 17 ani, cu părinții lor la aceeași vârstă.

Rezultatele au arătat că adolescenții ai căror părinți erau obezi la vârsta de 17 ani prezentau un risc semnificativ mai mare de a fi obezi la aceeași vârstă. În schimb, cei cu părinți care aveau o greutate sănătoasă la 17 ani au avut un risc mai scăzut de obezitate, se arată într-un raport publicat de jurnalul JAMA Network Open, citat de Medical Xpress.

ADVERTISING

Cercetarea a arătat, de asemenea, că în cazul în care ambii părinți erau grav subponderali la vârsta de 17 ani, riscul ca urmașii lor să fie obezi la aceeași vârstă erau minime.

Studiul a evidențiat, de asemenea, faptul că fetele erau mai predispuse la obezitate decât băieții, în special atunci când doar mama avea un istoric de obezitate în adolescență.

În plus, atunci când ambii părinți erau obezi la vârsta de 17 ani, copiii lor aveau o probabilitate mai mare de a fi la fel.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇