Arde un parc natural pe 120 de hectare. Armata a trimis avioane militare, pompierii cară apă cu ATV-urile pe pantele abrupte (Video)

Arde un parc natural pe 120 de hectare. Armata a trimis avioane militare, pompierii cară apă cu ATV-urile pe pantele abrupte (Video)

Un incendiu puternic se manifestă într-o pădure valoroasă de pin din zona de protecţie a Parcului Natural Porţile de Fier.

Sunt afectate peste 120 de hectare de pădure din judeţul Mehedinţi.

”Pompieri militari, colegii noştri de la Administraţia Parcului Natural Porţile de Fier şi de la Ocolul Silvic Orşova din cadrul Direcţiei Silvice Mehedinţi fac eforturi deosebite să localizeze şi să stingă un puternic incendiu de pădure care afectează o pădure valoroasă de pin din zona de protecţie integrală a Parcului Natural Porţile de Fier.

ADVERTISING

Izbucnit joia trecută, incendiul a afectat iniţial două hectare de pădure de pin cu vârsta de circa 120 de ani”, au transmis, marţi, oficialii Romsilva.

Ulterior, pe fondul secetei prelungite şi vântului puternic, incendiul s-a extins.

”În ciuda eforturilor depuse de pompieri, angajaţi ai parcului natural, silvicultorii Ocolului Silvic Orşova şi ai voluntarilor din localitatea Şviniţa, în prezent incendiul afectează circa 120 de hectare, mai multe parcele de pădure de pin, poieni învecinate şi păşunea împădurită a localităţii Şviniţa.

ADVERTISING

În zona afectată accesul este dificil, terenul fiind accidentat, cu pante între 25 şi 40 de grade, făcând imposibilă intervenţia mijloacelor auto ale pompierilor militari, apa fiind transportată de la maşinile pompierilor cu ATV-urile colegilor noştri de la parcul natural şi ocolul silvic”, a mai transmis sursa citată.

50 de oameni se luptă cu focul: pompieri militari, rangeri şi angajaţi ai Parcului Natural Porţile de Fier şi ai Ocolului Silvic Orşova.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a aprobat, în regim de urgenţă, ca două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, să acţioneze în zona fondului forestier.

🔥 🎥 Pompieri militari, colegii noștri de la Administrația Parcului Natural Porțile de Fier și de la Ocolul Silvic Orșova...

Publicată de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva pe Marţi, 9 iulie 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇