Jeleurile cu droguri care au băgat o fetiță de trei ani în spital, aduse de un român cu domiciliul în SUA

Jeleurile cu droguri care au băgat o fetiță de trei ani în spital, aduse de un român cu domiciliul în SUA

Un cetăţean român cu domiciliul în SUA este cercetat pentru trafic de droguri în cazul fetiţei de 3 ani care a ajuns la spital în Constanţa având substanţe interzise în organism. Bărbatul a livrat la deschiderea unui salon cosmetic jeleuri cu THC (Tetrahidrocannabinol), iar copilul a mâncat din ele. Anchetatorii au găsit mai multe droguri la domiciliul bărbatului, acestea urmând să fie distribuite la un festival de muzică din Constanța.

Procurorii au dispus reţinerea unui bărbat (cetăţean român cu domiciliul în SUA), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, a transmis, duminică, IGPR.

ADVERTISING

În perioada 29 iunie – 6 iulie 2024, acesta ar fi deţinut şi oferit droguri de risc sub forma unor jeleuri conţinând THC (Tetrahidrocannabinol).

„Astfel, la data de 29 iunie 2024, pe parcursul unui eveniment privat, organizat în urma deschiderii unui salon cosmetic, la care au participat mai multe persoane, adulţi şi minori, cercetatul ar fi deţinut drogul de risc sub formă de bomboană gelatinoasă, un astfel de jeleu fiind consumat de către o minoră în vârstă de 3 ani, care ulterior a necesitat internarea şi investigaţii medicale complexe, ca urmare a ingerării produsului cu conţinut de THC”,a  mai transmis sursa citată.

ADVERTISING

Pe durata anchetei au fost găsite alte produse ce conţin drogul de risc.

„În urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa cercetatului a fost identificată şi ridicată o cantitate de canabis, precum şi alte mijloace de probă. Totodată, din investigaţii a rezultat că drogul de risc urma să fie comercializat pe parcursul unui festival de muzică ce se desfăşoară în municipiul Constanţa”, a mai transmis Poliţia.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇