Alex Ion recucerește titlul european la biatlon modern

Alex Ion recucerește titlul european la biatlon modern

Alex Ion (26 ani) și-a apărat titlul european la biatlon modern, cucerit în 2023, un sport care aparține de pentatlon și care presupune parcurgerea unei distanțe în alergare, urmată de înot și iarăși alergare.

Finala europeană a avut loc marți, 2 iulie 2024, în Portugalia, la Madeira, și a strâns la start 28 de sportivi profesioniști.

Alex Ion, legitimat la Unstoppable Sport Club și Clubul Sportiv Delfinul București, a avut de alergat 1,6 km, de înotat 200 metri și de alergat din nou 1,6 km. Românul a trecut linia de finish după 12min24s.

ADVERTISING

”A fost o cursă extrem de intensă, iar după 400 de metri de alergare aproape în sprint lupta se dădea între mine și lituanianul Titas Puronas”, a declarat Alex Ion pentru spotmedia.ro.

”Lituanianul a fost foarte puternic, a încercat să scape de mine încă de la prima alergare, pe fiecare viraj era pregătit de atac, însă am putut să răspund și să rămân lângă el”.

Sportivul nostru a reușit să obțină un avans de 10 secunde la proba de înot, pe care și l-a mărit cu alte trei secunde la a doua probă de alergare.

ADVERTISING

”Traseul a fost tehnic, cu multe întoarceri în punct fix, iar asta a făcut cursa palpitantă. Au existat în permanență ruperi de ritm la alergare. Per ansamblu, a fost o cursă foarte grea, de intensitate maximală, în care am simțit că am dat tot ce am avut și, din fericire, am câștigat titlul”, a mai spus Alex Ion.

Medalia de argint a fost câștigată de către lituanianul Titas Puronas (12min37s), iar cea de bronz de către francezul Audric Lambolez (12min43s).

Următoarea provocare pentru Alex Ion va fi Campionatul Mondial din Cairo.

ADVERTISING

În cadrul finalei de la Madeira, România i-a mai avut în cursă Alexandra Constantinescu, care a obținut medalia de bronz la categoria U17 feminin (11:08.09 min), dar și pe David Vieru și Bogdan Vîlcescu, care s-au clasat pe locurile 7, respectiv 13, la categoria U17 masculin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇