Un deputat este urmărit penal pentru distrugere... cu oi UPDATE Drept la replică (Video)

Un deputat este urmărit penal pentru distrugere... cu oi <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Drept la replică (Video)

Deputatul Ciprian Ciubuc, intrat în Parlament pe listele AUR, în prezent fiind neafiliat, este urmărit penal pentru distrugere, după ce a lăsat o turmă de oi să pască lucerna şi trifoiul de pe un teren care nu îi aparţinea.

”În cursul zilei de astăzi suspectului i-au fost aduse la cunoştinţă faptele cercetate, încadrarea juridică, data acestora, precum şi drepturile şi obligaţiile procesuale. Totodată, astăzi a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunea menţionată”, anunţa Parchetul General pe 3 iulie.

ADVERTISING

Fapta penală datează din 13 aprilie şi s-a întâmplat pe raza satului Gura Văii, comuma Girov, judeţul Neamţ.

Procurorii precizează că, în acea seară, deputatul "desfăşura activităţi de pază a unei turme de ovine".

În acest context, a lăsat, "cu intenţie şi fără drept", oile să pască timp de aproximativ 30 de minute o cultură de lucernă şi trifoi, de pe un teren care nu îi aparţinea, provocând "un prejudiciu în cuantum de 5.000 lei reprezentând lipsa nutreţului specific primei recoltări de primăvară (aproximativ 30 de baloţi  de lucernă, în greutate de aproximativ 400 kg, fiecare, la un preţ al balotului de aproximativ 200 lei)”.

ADVERTISING

Procurorii nu au făcut public numele deputatului în comunicatul citat, dar surse oficiale au declarat pentru G4Media că e vorba despre Ciprian Ciubuc.

Parchetul menţionează că inculpatul, în calitate de deputat, beneficiază de imunitate parlamentară pentru opinii politice. Însă deputaţii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.

Drept la replică al deputatului Ciprian Ciubuc

Ciprian Ciubuc a solicitat SpotMedia.ro dreptul la replică pe 18 iulie.

ADVERTISING

Deputatul a postat pe TikTok o înregistrare video în care explică despre este vorba şi ne-a trimis-o pe adresa redacţiei.

"În legătură cu ce vorbește presa astăzi, într-adevăr, Ciprian Ciubuc, familia Ciubuc și Valeria Ciubuc, soția mea, deținem o mini-exploatație de crescători de animale. În 2022, am cumpărat o turmă de oi, am 175 de oi, iar în ultimii doi ani de zile această turmă de oi este înscrisă pe numele soției mele, este în exploatarea soției mele, este declarată și în declarația de avere.

În ultimii doi ani de zile cu toții știți lupta mea împotriva sistemului și războiul declarat mafiei pășunilor și subvențiilor în România. De aceea, consider că acest dosar este doar o instrumentare a sistemului și am declarat război primăriei Girov și tuturor acelor primării care dau pășuni la fermieri fără să aibă animale, iar în ultimii doi ani de zile m-am chinuit de unii, de alții, să pasc această turmă", arată deputatul.

@ciprianciubuc

ATACUL SISTEMULUI!!! Kazarii-sioniști din spatele lui Siemion implicați direct.

♬ sunet original - ciprianciubuc

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇