Ce scriu marile ziare de sport din Europa după meciul România - Belgia de la EURO 2024

Ce scriu marile ziare de sport din Europa după meciul România - Belgia de la EURO 2024

Marile cotidiene de sport ale Europei au lăudat curajul României din meciul cu Belgia, locul 3 mondial FIFA, după partida pierdută de tricolori sâmbătă seara la Koln la EURO 2024, scor 0-2.

Presa europeană a sesizat, desigur, diferența de valoare vizibilă dintre cele două formații, cu o Belgie care are în lot jucători de la mari formații de pe Bătrânul Continent, precum Atletico de Madrid, Manchester City, Arsenal, Roma sau Lyon.

Spaniolii de la Marca susțin că Belgia încă este foarte vie și că poate fi o prezență importantă la acest EURO, chiar și după acel eșec de la debut cu Slovacia: „Echipa lui Tedesco a fost net superioară României, iar grupa e foarte strânsă, toate cele patru echipe având câte trei puncte. Golurile marcate vor fi cruciale pentru a decide cine merge mai departe între cele mai bune 16 formații ale Europei".

ADVERTISING

Trecând la italieni, celebrul cotidian roz Gazzetta dello Sport scriu despre faptul că Man și Mihăilă, starurile de la Parma, echipă recent întoarsă în Serie A, puteau întoarce soarta partidei de la 0-1, în partea secundă: „Repriza secundă de la Koln a fost mai echilibrată, Stanciu și colegii săi încercând să pătrundă mai ales prin centru. Man și Mihăilă, extremele care au promovat recent în Serie A cu Parma, și-au creat câteva ocazii bune, dar le-au ratat. Nici Lukaku nu s-a deblocat, dar Belgia a făcut-o. Tielemans și De Bruyne au uimit România. Un alt gol i s-a anulat cu VAR atacantului (e al treilea la acest turneu), însă trupa lui Tedesco s-a trezit din nou în lupta pentru «optimi», într-o grupă care este încă foarte deschisă".

ADVERTISING

În fine, francezii de la L'Equipe ne numesc revelația grupei E, dar laudă în același timp și revenirea Belgiei în postura de mare favorită: „Învinsă luni, în meciul de deschidere, Belgia și-a revenit în grupa E cu o victorie (2-0) în fața României sâmbătă seara. Formația Domenico Tedesco a reușit o prestație convingătoare, cu Kevin De Bruyne marcând golul decisiv pe final de meci".

De asemenea, alte titluri importante ale Europei în această dimineață ar putea fi amintite cel din Bild: „Curajoșii românii au ratat cea mai mare ocazie prin Man", sau cel al englezilor de la The Sun: „De Bruyne a fost peste tot și și-a primit răsplata".

ADVERTISING

România va evolua contra Slovaciei miercuri seara de la ora 19, meci LIVE pe SpotMedia.ro, decisiv pentru calificarea în optimi.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!