Chinezii de la Chery Auto vor lansa modelul OMODA în România și plănuiesc deschiderea unei fabrici

Chinezii de la Chery Auto vor lansa modelul OMODA în România și plănuiesc deschiderea unei fabrici

Constructorul chinez de mașini Chery Auto, care deține modelele SUV OMODA și JAECOO, urmează să lanseze în toamnă modelul OMODA în România, dar are în plan și deschiderea unei fabrici în țara noastră pentru a reduce impactul taxelor vamale introduse de Comisia Europeană.

Chery Auto va lansa în luna octombrie Chery Auto în România și urmărește să-și extindă prezența pe piața din țara noastră.

"În prezent, selectăm parteneri. În ceea ce privește înființarea unei fabrici, am putea lua în considerare acest lucru în viitor. Fabrica va veni anul viitor sau mai târziu.

ADVERTISING

Am înființat deja o fabrică în Spania și am început livrările în Polonia, Spania și Ungaria. Intenționăm să ne lansăm în alte țări, precum Germania, Italia, Republica Cehă și România în viitorul apropiat", a declarat Marcus Du pentru G4Media.ro.

Comisia Europeană a comunicat miercuri autorităţilor chineze că intenţionează să impună tarife vamale suplimentare pentru automobilele electrice, începând cu data de 4 iulie.

Vehiculele produse în uzinele chineze şi importate în UE sunt vizate deja de tarife vamale de 10%. Bruxelles-ul intenţionează să majoreze aceste tarife cu 17,4% pentru automobilele BYD, cu 20% pentru automobilele Geely şi cu 38,1% pentru automobilele SAIC, transmite Reuters.

ADVERTISING

Chery Auto, producătorul auto chinez cu cel mai mare volum de export, se aşteaptă ca planificata sa producţie în Europa să ajute la compensarea impactului tarifelor vamale suplimentare ale UE pentru vehiculele electrice (EV) chineze, a declarat săptămâna trecută Charlie Zhang, vicepreşedintele Chery Auto şi preşedintele diviziei europene, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Acesta a adăugat că firma se aşteaptă să înceapă producţia de vehicule electrice la recent achiziţionata fabrică din Barcelona până la finalul anului. Unitatea nu va fi suficientă pentru îndeplinirea planurilor companiei pe termen mediu spre lung din Europa, iar Chery analizează opţiuni pentru o a doua uzină, a explicat oficialul, fără a da detalii suplimentare.

ADVERTISING

Chery vinde maşini cu combustie internă, hibride şi vehicule complet electrice. Mărcile sale OMODA şi JAECOO au fost lansate pe toate pieţele importante din Europa. Până la finalul lui 2025, Chery vrea să lanseze trei modele de SUV-uri pentru fiecare brand, cu diferite tipuri de alimentare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇