Cod roșu de furtună pentru București și Ilfov. Cade grindină de mari dimensiuni

Cod roșu de furtună pentru București și Ilfov. Cade grindină de mari dimensiuni

Noi alerte meteo au fost emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), joi seara. S-au anunțat furtuni în mai multe localități din Prahova, Ilfov și București. UPDATE: În jurul orei 23:00, ANM a emis cod roșu de furtună pentru București și Ilfov. Specialiștii ANM spun că cel mai periculos este vântul, care este de așteptat să ajungă la 80-90 km/h, iar cele mai afectat va fi nordul capitalei. Imaginile arată însă grindină de mari dimensiuni care lovește mașini și clădiri și umple străzile.

ADVERTISING

Cod roșu pentru București și Ilfov

Pentru București a fost emis și mesaj RO-Alert. Inițial ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de furtună, valabilă până la ora 23:40. După care, a fost emis cod roșu de furtună, valabil de la 23:30 până la 00:30.

Codul roșu este valabil și pentru Ilfov. În acest interval orar, furtuna va fi mai intensă, cel mai periculos fiind vântul, care va ajunge până la 80-90 km/h. Însă instabilitatea atmosferică se va menține pe tot parcursul nopții, spun specialiștii ANM.

Potrivit meteorologilor, Capitala va fi afectată de grindină de dimensiuni medii şi mari, vijelie puternică, cu rafale de 70-90 km/h, averse torenţiale şi descărcări electrice.

ADVERTISING

Partea de vest și de nord ale Bucureștiului vor fi cel mai afectate în următoarele 2-3 ore, a spus Florinela Georgescu, director de prognoză ANM.

avertizare-meteo-Bucuresti

„Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, se menționează în finalul mesajului.

Cod roșu și în Giurgiu și Teleorman

Avertizări nowcasting Cod roşu de furtună au fost emise și pentru localităţi din judeţele Giurgiu şi Teleorman, valabile până vineri, la ora 00:00.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Giurgiu, în localităţile Bolintin-Vale, Floreşti-Stoeneşti, Roata de Jos, Ulmi, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Bucşani, Grădinari, Joiţa, Mârşa, Cosoba, şi în judeţul Teleorman, în Videle, Dobroteşti, Măldăeni, Tătărăştii de Jos, Scrioaştea, Ciolăneşti, Blejeşti, Vârtoape, Trivalea-Moşteni, Gălăteni, Olteni, Poeni, Tătărăştii de Sus, Gratia, Frăsinet, Siliştea-Gumeşti, Siliştea, Cosmeşti, Talpa, Scurtu Mare, Drăgăneşti de Vede, Drăcşenei, Zâmbreasca, Sârbeni, Săceni, Necşeşti, Beuca, Purani, Sfinţeşti, Dideşti, Stejaru, Balaci, se vor semnala averse torenţiale, grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică - rafale de peste 70-90 km/h şi frecvente descărcări electrice.

ADVERTISING

Coduri roșii și portocalii de vreme rea au fost emise, joi seara, și în Caraș-Severin, Mehedinți, Craiova.

În Caraș-Severin și Mehedinți, furtuna a venit cu ploi torențiale, grindină medie și mare și vânt care a bătut cu până la 90 sau chiar 100 km/oră. În urmă au rămas copaci căzuți pe mașini, acoperișuri prăbușite, străzi inundate, automobile cu geamuri sparte. Unele imagini de pe rețele arată de parcă ar fi trecut pe acolo o tornadă.




În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇