Imagini ca după tornadă în urma furtunilor care au lovit în Caraș-Severin și Mehedinți

Imagini ca după tornadă în urma furtunilor care au lovit în Caraș-Severin și Mehedinți

Coduri roșu și portocaliu au fost emise, joi seara, pentru localități din Caraș-Severin și Mehedinți. Furtuna a venit cu ploi torențiale, grindină medie și mare și vânt care a bătut cu până la 90 sau chiar 100 km/oră. În urmă au rămas copaci căzuți pe mașini, acoperișuri prăbușite, străzi inundate, automobile cu geamuri sparte. Unele imagini de pe rețele arată de parcă ar fi trecut pe acolo o tornadă.

La Drobeta-Turnu Severin, unde a fost emis cod roșu de furtună, imaginile arată mașini care sunt acoperite de crengi de copaci și resturi de acoperiș.

DROBETA-TURNU SEVERIN ‼️⚡‼️ 13 iunieRAFALE DE PESTE 100 KM/H 🌬️🌬️Furtună devastatoare în această seară‼️COD ROŞU...

Publicată de Meteoplus pe Joi, 13 iunie 2024

Străzile, inundate de cantitatea mare de apă și grindină simultan.

Drobeta Turnu Severin ⚡ 13 iunieFurtună cu grindină în această seară ‼️#cod #rosu #portocaliu #galben #grindina #gheata #piatra #dezastru #alerta #galben #vremea #meteo #prognoza #avertizare #alerta #alert #atentionare #rupere #nori #vijelie #vijelii #vant #averse #furtuna #iunie #vara 🎥 #WhatsApp #Meteoplus

Publicată de Meteoplus pe Joi, 13 iunie 2024

Grindina a spart geamurile mașinilor.

Drobeta Turnu Severin || Coronini⚡ 13 iunieFurtună cu grindină în această seară ‼️#cod #rosu #portocaliu #galben...

Publicată de Meteoplus pe Joi, 13 iunie 2024

La Orșova, vântul bate cu putere și se aud zgomote puternice de grindina care lovește.

Mehedinți, Orșova ⚡ 13 iunieFurtună cu grindină în această seară ‼️#cod #rosu #portocaliu #galben #grindina #gheata #piatra #dezastru #alerta #galben #vremea #meteo #prognoza #avertizare #alerta #alert #atentionare #rupere #nori #vijelie #vijelii #vant #averse #furtuna #iunie #vara 🎥 #WhatsApp #Meteoplus

Publicată de Meteoplus pe Joi, 13 iunie 2024

Curțile oamenilor se umplu de bucățile mari de gheață.

Mehedinți, Orșova ⚡⛈️⚡ 13 iunieFurtună cu grindină în această seară ‼️#cod #rosu #portocaliu #galben #grindina #gheata #piatra #dezastru #alerta #galben #vremea #meteo #prognoza #avertizare #alerta #alert #atentionare #rupere #nori #vijelie #vijelii #vant #averse #furtuna #iunie #vara #WhatsApp #MeteoplusFurtuni România - Official Meteo Group

Publicată de Meteoplus pe Joi, 13 iunie 2024

Pagubele anunțate de autorități

  • Caraș-Severin
ADVERTISING

Pompierii militari din cadrul Secției Moldova Nouă au fost solicitați să intervină pentru degajarea unui cablu de telecomunicații căzut pe carosabil, pe DN57, localitatea Coronini, precum și pentru degajarea mai multor stâlpi de lemn căzuți pe DJ 571A, localitatea Gornea.

S-a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire specifice la un stâlp electric care a fost lovit de fulger, în urma descărcărilor electrice, în localitatea Sichevița, la fața locului fiind prezent și un echipaj al operatorului de energie electrică.

ADVERTISING

În urma fenomenelor meteorologice, au rămas fără curent electric 5 localități: Oravița (parțial), Liborajdea, Sichevița, Valea Ravensca și Crușovița.

  • Mehedinți

Pompierii intervin pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, pentru îndepărtarea copacilor de pe autoturismele cetățenilor, dar și de pe carosabil.

Printre localitățile afectate sunt municipiul Drobeta Turnu Severin, Orșova și Gura Văii.

Prognoza meteo pentru zilele următoare anunță schimbări sensibile ale vremii. Noi alerte de caniculă și furtuni. Temperaturile scad în weekend cu până la 10 grade.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇