Presa italiană, verdict dur despre echipa națională a României înainte de EURO: „O trupă veche, uzată!”

Presa italiană, verdict dur despre echipa națională a României înainte de EURO: „O trupă veche, uzată!”

Echipa națională a României a dezamăgit în ultimele două partide amicale, meciuri-test de verificare înainte de Campionatul European din Germania, acolo unde vom avea prima partidă peste doar 8 zile cu Ucraina.

Trupa lui Edi Iordănescu a remizat fără goluri și cu Bulgaria și cu Liechtenstein, primind multe fluierături din partea fanilor sosiți pe stadionul din Ghencea. Jurnaliștii italieni au făcut o analiză a fiecărei naționale înainte de EURO, iar despre România spun că pare o echipă uzată, fără vivacitate, care nu e în stare să învingă nici naționala aflată pe 202 în clasamentul FIFA:

ADVERTISING

„Pare o echipă veche, uzată, la finalul ciclului ei. Asemănătoare cu Grecia în 2004, care a surprins pe toată lumea. Ei bine, România chiar arată ca o posibilă Cenușăreasa, dar nu a pierdut niciun meci în campania de calificare.

Adversară principală a fost Elveția, cu care a făcut egal în prima manșă și a obținut o victorie în retur. O apărare sumbră, care a primit doar patru goluri, cu Drăgușin la comandă, în timp ce la mijloc căpitanul Stanciu a fost susținut de Răzvan Marin sau Cicâldău”, au scris cei de la tuttomercatoweb.com.

ADVERTISING

Iar ca marea vedetă a lotului, aceiași italieni îl nominalizează pe Ianis Hagi: „A fost la Genk și în cele din urmă «a explodat» la Rangers. A absentat o lungă perioadă de timp din cauza unei accidentări la genunchi, apoi a cerut să meargă împrumutat într-o ligă de top. Putea ajunge la Lecce, dar a preferat Alaves, unde a jucat destul de rar”, a mai notat sursa mai sus citată.

În ultimele 19 luni, România a pierdut un singur joc, și acela amical, un 2-3 cu Columbia la Madrid, la începutul acestui an.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!