Rămășițele unei specii necunoscute de dinozaur au fost găsite în deșertul Gobi

Rămășițele unei specii necunoscute de dinozaur au fost găsite în deșertul Gobi

O nouă specie de dinozaur a fost descoperită, după ce mai multe schelete găsite în deșertul Gobi din Mongolia au fost analizate. Este vorba despre un dinozaur fără dinți și cu doar două degete la fiecare membru superior (comparativ cu trei, cum aveau restul dinozaurilor).

Specia a fost numită Oksoko avarsan, iar reprezentanții ei, care au trăit acum 100 de milioane de ani, puteau ajunge până la doi metri lungime, aveau pene și un cioc mare, fără dinți, arată BBC.

Citește și S-a descoperit strămoșul dinozaurului. Nu e deloc așa cum își imaginau oamenii de știință!

ADVERTISING

Descoperirea, făcută de oameni de știință de la Universitatea din Edinburgh, este importantă pentru că ar putea ajuta la explicarea modului în care animalele pierd degetele în procesul de evoluție.

Oksoko avarsan, care era omnivor, avea un aspect mai degrabă delicat, în comparație cu contemporanii săi. Se poate spune că erau animale prietenoase. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că cel puțin dinozaurii tineri erau sociali, din moment ce fosilele a patru tineri dinozauri au fost găsite împreună. Înainte de a muri, cel mai probabil aceștia se odihneau împreună.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și Doi fermieri au găsit fosilele unei noi specii de dinozauri. Au murit în somn, în timpul unei erupții vulcanice


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇