CTP anunță cu cine va vota la prezidențiale. Despre Iohannis: Întâiul Refuzat la Export al țării

CTP anunță cu cine va vota la prezidențiale. Despre Iohannis: Întâiul Refuzat la Export al țării

Scriitorul şi gazetarul Cristian Tudor Popescu anunță că în primul tur al alegerilor prezidențiale va vota cu liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, Kelemen Hunor este singurul politician din România care avertizează mereu în legătură cu cea mai gravă problemă a acestei țări.

”În primul tur al alegerilor prezidențiale îl voi vota pe Kelemen Hunor. De ce? Pentru că de doi ani încoace este singurul politician din România care avertizează mereu în legătură cu cea mai gravă problemă a acestei țări – depopularea:

Dacă continuă trendul, peste 20 de ani vom avea o țară mare, frumoasă, sigură și goală, fiindcă până astăzi au plecat peste 5 milioane de oameni din țară și trendul încă nu s-a oprit. Plus, natalitatea e o problemă. Putem construi câte autostrăzi vrem, putem construi ce doriți dumneavoastră. Rămâne o problemă: și unde vor fi cetățenii, unde vor fi oamenii?”, a scris pe Facebook Cristian Tudor Popescu, citând o declarație recentă a lui Kelemen Hunor.

ADVERTISING

El a vorbit și despre postul de comisar european obținut de România, afirmând că portofoliul nu e nicidecum „gol de conținut, zero, lipsit de importanță, cum croncăne PNL”.

„Partidul Liberal, căci Național e mai greu să-l numești, ocărăște din greu poziția repartizată României de președinta Comisiei Europene: comisar pentru Educație, Competențe, Locuri de muncă, Drepturi sociale, Democrație. Asta pentru că rivalul lor politic, Ciolacu, a promis postul de comisar pentru Economie și nu l-a obținut.

ADVERTISING

E cât se poate de normal (vorba lui Ciolacu) că von der Leyen nu ne-a dat Economia. România are în clipa de față una dintre cele mai proaste situații economice din Europa, iar la anul va fi și mai rău, după cadourile electorale distribuite de pomanagerii guvernamentali.

Portofoliul dnei Roxanei Mînzatu nu e nicidecum „gol de conținut, zero, lipsit de importanță”, cum croncăne PNL. Cum dracu' să fie așa, când are alocat 20% din bugetul CE? Adică 235 miliarde euro sunt dați pe nimic?”, afirmă Cristian Tudor Popescu.

În schimb, gazetarul se întreabă prin ce se califică România ca să primească acest portofoliu.

ADVERTISING

„Alta e problema: prin ce se califică România ca să-l primească? Educație, Competențe? Sistemul educațional, sub privegherea profesorului Iohannis, e o catastrofă în desfășurare, cu consecințe incalculabile.

Drepturi sociale? Țipă țara în fața nedreptăților comise cu prilejul recalculării pensiilor nespeciale, în vreme ce specialele sunt bine păstrate. Locuri de muncă? Milioane de români au părăsit România; avem un număr record în UE de diasporă plecată la muncă în străinătate.

Demografie? Țara noastră, potrivit datelor CIA, cu 14,6 decese/1.000 locuitori este pe locul 5 în lume la mortalitate, iar la natalitate ocupăm, cu 8,5 nașteri/1.000 locuitori, poziția 206 din 228 state. Nu e nevoie ca România să intre în război cu străinii, e deja într-un război cu ea însăși, în care pierde mii de oameni în fiecare an. Dacă ar fi după performanțele pe domenii, nu știu dacă merităm vreun post de comisar european. Zero”, mai spune Cristian Tudor Popescu.

„Iohannis, Întâiul Refuzat la Export al țării”

Cristian Tudor Popescu a comentat și posibila candidatură a președintelui Klaus Iohannis la Senat, afirmând că șeful statului a fost refuzat de NATO și UE.

„Pe vremuri, în România ceaușistă, marca de prestigiu considerată mai bună decât ce se găsea sau nu se găsea în comerțul socialist era „refuzat la export”.

Dl Iohannis a zgrepțănat pe la toate ușile NATO și UE doar-doar i s-o da și lui un jilț în care să se hodinească după ce a trudit de s-a rupt pentru România. A fost trimis la golf de peste tot. Acum consideră că i se cuvine președinte la Senatul Românichii, în calitate de Întâiul Refuzat la Export al țării”, conchide Cristian Tudor Popescu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇