Trafic intens la granița cu Bulgaria. Se iau măsuri pentru reducerea timpilor de așteptare

Trafic intens la granița cu Bulgaria. Se iau măsuri pentru reducerea timpilor de așteptare

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu a dispus măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpilor de aşteptare la graniţa cu Bulgaria, unde este estimat un trafic intens în weekend.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, se estimează o creştere a valorilor de trafic pe perioada weekendului, în special la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, atât pe sensul de intrare cât şi pe sensul de ieşire din ţară, în contextul sezonului estival.

ADVERTISING

Pe Podul Prieteniei dintre Ruse şi Giurgiu circulaţia se desfăşoară alternativ pe o singură bandă, în sistem semaforizat, sens în care este preconizată o creştere a timpilor de aşteptare în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu-Ruse.

Aceste valori sunt determinate de numărul mare de mijloace de transport care aşteaptă la semaforul montat pe Podul Prieteniei, nu la controlul de frontieră.

Participanţilor la traficul transfrontalier li se recomandă să utilizeze aplicaţia Trafic On-line, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele de trecere, şi utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional de la graniţa cu Republica Bulgaria:

ADVERTISING
  • în judeţul Dolj - PTF Calafat şi PTF Bechet (BAC),
  • în judeţul Teleorman - PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC),
  • în judeţul Călăraşi - PTF Călăraşi (BAC),
  • în judeţul Constanţa - PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa şi PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone.

De la 1 august, în PTF Zimnicea, va fi pus în exploatare un al doilea ferry boat. Navele vor efectua curse în tandem (Svishtov-Zimnicea), în intervalul orar 08,00-19,00.

Centrul Comun de Contact a informat, joi, ITPF Giurgiu că pe Podul Prieteniei este permisă trecerea vehiculelor cu lăţimea maximă de 2,75 metri, masa maximă autorizată a autovehiculului şi încărcăturii fiind până la 60 de tone, sens în care autovehiculele agabaritice nu pot trece.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇