Ziua Copilului la Muzeul Satului: târg de jucării, ateliere de creație și momente inedite

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” organizează o serie de activități pentru cei mici, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Ca în fiecare an, pe lângă târgul de jucării și atelierele de creație atât de îndrăgite de copii, vor avea loc, în premieră, o serie de momente menite să poarte publicul în lumea copilăriei.

Clovnul Cristiano de la Circul  Metropolitan București, cunoscut vizitatorilor muzeului din pauzele de divertisment de la Tabăra de creație  „Vara pe uliță”, va anima atmosfera cu numerele sale de magie și giumbușlucuri.

Grupul „Mlădițe ilfovene”,  coordonat de Mărioara Man Gheorghe, va încânta publicul cu melodiile copilăriei.

Corurile Happy Kids Jr. și  Happy Kids Sr. din Buzău vor continua momentul muzical în cadrul Programului Național ”Cantus Mundi”.

Deoarece sportul este important pentru sănătate, membrii clubului Club Real Gym, coordonați de Demis  Constantin, vor face o demonstrație de karate. 

Ziua se va încheia cu ateliere pentru copii, în cadrul cărora cei mici vor învăța să modeleze lutul, să confecționeze păpuși, marionete, machete și obiecte din piele.

Costul atelierului este de 30 de lei de participant, cu un număr maxim de 10 copii per atelier, care se pot înscrie la adresa de e-mail  relatii.publice@muzeul-satului.ro.

Atelierele se vor desfășura după următorul program: 

  • 14.00 - 15.00 

- Modelaj în lut, grupa de vârstă 4-7 ani, coordonator Luminița Voica 

- Marionete/păpuși, grupa de vârstă 6-10 ani, coordonator Doina Kalvati 

  • 15.00 - 16.00 

- Macheta morii de vânt, grupa de vârstă 7-12 ani, coordonator Luminița Voica  

- Punguța cu doi bani, grupa de vârstă 7-12 ani, coordonator Alexandru Ilinca