Insula din Grecia potrivită și pentru vacanțe romantice, și pentru familii cu copii: Ce poți face în Zakynthos (Galerie foto)

Insula din Grecia potrivită și pentru vacanțe romantice, și pentru familii cu copii: Ce poți face în Zakynthos (Galerie foto)

După doi ani grei de pandemie, cea mai bună ”răzbunare” e o vacanță strașnică. Iar o destinație nu foarte scumpă și nici prea depărtată e Grecia. Țara e ofertantă, clar ai de unde alege.

Din punct de vedere geografic, e extrem de diversă, cu plaje albe și stâncoase pe coasta nord-vestică și cu un nisip auriu și mai puțin dramatic în sud.

Iar una dintre destinațiile de top din Grecia este Zakynthos, scrie Planet Ware.

Este una dintre insulele pe care se ajunge relativ ușor și repede și care oferă o sumedenie de activități, astfel încât este potrivită pentru orice tip de turist - de la familii numeroase, cu mulți copii, până la cupluri care vor vacanțe romantice sau grupuri de prieteni puși pe distracție.

ADVERTISING

Ce poți face într-un sejur în Zakynthos

Plajele sunt atracția principală în Zakynthos (Navagio și Banana Beach fiind cele mai populare), dar între curele de soare poți vizita parcul Marin Național din Zakynthos, Mănăstirea Anafonitria, Peșterile albastre, Muzeul Bizantin, Kap Keri, insula Marathonisi, Askos Stone Park sau Crama Callinico.

Poți face scufundări, ski nautic, jet ski, flyboard etc., poți face excursii în capitala insulei - Zante - sau în orașul Laganas, foarte viu și potrivit pentru cei în căutare de petreceri.

ADVERTISING

Zante este capitala și principalul port insulei. Orașul este unul cochet, cu straduțe înguste, magazine de designer, cafenele si taverne. Zante e o combinație elegantă de neoclasic și venețian. O zi aici trebuie neapărat încheiată cu o plimbare pe faleză, la ceas de seară.

În Zakynthos, riscul să ai parte de o zi ploioasă începand cu luna mai și până la final de septembrie este aproape de zero, așa că nu vei avea surprize din acest punct de vedere.

Insula e potrivită pentru vacanțe atât primăvara (în luna mai) când vremea e numai bună pentru plajă, apa mării are în jur de 20 grade, iar prețurile la cazare sunt mai scăzute, dar și vara, când sunt temperaturi de 30 de grade și o viață de noapte trepidantă. Se poate merge și toamna, când temperaturile scad sub 30 de grade, turiștii sunt mai puțini și liniștea se lasă peste insulă.

ADVERTISING

Vegetația pe insulă e luxuriantă, iar fauna este un alt punct forte, Zakynthos fiind casă pentru țestoasele Caretta, care își depun ouăle pe plajă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇