Weekend cu premieră simfonică în aer liber la Opera Comică pentru Copii

afis_Anotimpurile-lui-Vivaldi-1

Începând din această vară, la Opera Comică pentru Copii ne delectăm cu o capodoperă a muzicii clasice, un ciclu de patru concerte pentru vioară și orchestră de coarde, celebra lucrare „Anotimpurile”, de Antonio Vivaldi.

Pe 26 și 27 iunie ascultăm, în premieră, „Primăvara” și „Vara” și ghicim cu ajutorul muzicii caracteristicile fiecărui anotimp în parte.

Concertul are loc în aer liber, de la ora 10:00, pe scena de la Căsuța din Copac, fiind susținut de instrumentiști din Orchestra OCC, sub bagheta dirijorului Gheorghe Iliuță, care își însușește și rolul de prezentator.

Muzica a fost inspirată de poeme scrise chiar de compozitor, care și-a propus să reproducă sunete din natură.

ADVERTISING

De exemplu, în „Primăvara” există un pasaj în care un ciobănaș doarme, iar lătratul câinelui său este reprodus de către la violă.

School of Rock, premiera verii la Opera Comică pentru Copii

Celebrul musical „School of Rock” va putea fi vizionat anul acesta în premieră națională în Sala Mare a instituției din Calea Giulești nr. 16.

Prima reprezențatie cu publicul este programată pe 9 iulie, de la ora 18:30, urmând apoi trei weekenduri cu câte două spectacole pe zi, la ora 11 și la ora 17.

Biletele se pot achiziționa prin intermediul platformei bilete.ro

„În luna iulie, anunțăm în patru zări premiera musicalului „School of Rock”, o super-producție plină de energie și cu un mesaj puternic, de care avem nevoie cu toții, mai ales în această perioadă: dacă un om pasionat reușește să transforme o clasă de elevi model într-o trupă de rock cum n-a mai văzut nicio școală până atunci, atunci orice este posibil!” a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii. 

ADVERTISING

„School of Rock” este o transpunere în teatru a peliculei cu același nume din anul 2003, pe scenariul lui Mike White, care în film a jucat rolul Ned Schneebly.

În film, rolurile principale au fost interpretate de Jack Black (Dewey), Joan Cusack (Rosalie Mullins), Sarah Silverman (Patty).

Compozitorul Andrew Lloyd Webber a împrumutat câteva linii melodice din coloana sonoră a filmului (semnată de Craig Wedren), dar stilul său inconfundabil se simte în toate songurile.

Din echipa de creație condusă de Emil Pantelimon, care semnează regia premierei din România, fac parte Alexandru Ilie (conducere muzicală), Vladimir Turturica (scenografie), Cezara Blioju (coregrafie), Teodora Jaworski (conducere muzicală copii), Irina Furdui (asistent regizor), Valentin Racoveanu (director casting), Alina Gânj (traducere și adaptare), English Kids Academy (pregătire pronunție și dicție).

ADVERTISING

Spectacolele se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, astfel încât familiile din București, și nu numai, să se poată bucura de reîntoarcerea la teatru. 

Filme în aer liber în acest weekend:

afis_Filme-din-Weekend-1

Pe lângă spectacolele din stagiune, Sala Mare găzduiește și filmele de seară. Astfel, programul proiecțiilor include următoarele titluri: „Brave” (25 iunie, ora 21, în aer liber, în funcție de condițiile meteo), „Zootropolis” (26 iunie, ora 21, în aer liber, în funcție de condițiile meteo) și  „Dumbo” (27 iunie, ora 21, în aer liber, în funcție de condițiile meteo).

Weekend cu dans în Grădina OCC

afis_Dance-Weekend

Grădina OCC, amenajată la sediul Operei Comice pentru Copii, este deschisă cu activități în aer liber, în fiecare vineri (orele 16–21), sâmbătă și duminică (orele 10–21).

Atracțiile de care se pot bucura copiii sunt Aventura Parc, Grădina cu Fluturi Vii, Carnivorium, Oxigenium, Circuitul de mașinuțe, Expressul OCC, Labirintul, Tirul cu arcul, Copacul păsărilor și Râul cu bărcuțe, plus Piscina cu bile din Sala UnderGrant.

De asemenea, în Grădina OCC se desfășoară ateliere originale de creație, iar Magazinul OCC este deschis atât la sediu, cât și online, pe site-ul magazinulocc.ro.

Următoarele două weekenduri (26-27 iunie și 3-4 iulie) sunt tematice, în primul fiind în prim-plan dansul, sub toate formele sale, de la balet la street dance, iar în următorul sfârșit de săptămână, spectatorii se vor delecta cu muzica de stradă (street music). Ambele evenimente se desfășoară în Grădina OCC, în intervalele orare și au intrarea liberă.

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a primit anul acesta Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis.