Vrei să-ți impresionezi musafirii? Iată 3 rețete exotice ușor și rapid de preparat

Vrei să-ți impresionezi musafirii? Iată 3 rețete exotice ușor și rapid de preparat

Urmează să ai invitați la masă și vrei să pregătești ceva deosebit, dar nu ai timp sau nu vrei să petreci ore în șir în bucătărie? Ți-am pregătit câteva rețete exotice, ușor și rapid de preparat, dar delicioase, care în mod sigur îi vor impresiona pe invitații tăi.

Pui în stil mexican 

Dacă îți plac mâncărurile pline de arome, trebuie să încerci această rețetă de pui în stil mexican. Ai nevoie de:

  • 1 pui;
  • 1 linguriță pudră de chilli;
  • 1 linguriță chimion măcinat;
  • 1 linguriță paprika; 
  • 1 linguriță pudră de usturoi;
  • 1 linguriță pudră de ceapă;
  • ½ linguriță fulgi de ardei iute;
  • ½ linguriță oregano;
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui;
  • 1 lime; 
  • Sare după gust. 
ADVERTISING

Preîncălzește cuptorul la 200ºC. Pentru a scurta timpul de gătire, taie puiul pe șira spinării, întoarce-l și apasă în zona unde se termină pieptul până se aplatizează. Într-un bol, combină uleiul, zeama de lime și condimentele și unge puiul pe ambele părți cu amestecul rezultat. Dă puiul la cuptor pentru 60 - 90 de minute (în funcție de cât de mare este) și masa este aproape gata. Tot ce îți rămâne de făcut este să pregătești o garnitură potrivită. 

Pui cu unt în stil indian 

Această rețetă este foarte populară și ușor de pregătit. Trebuie doar să te asiguri că ai toate ingredientele și că îți rezervi suficient timp pentru a lăsa puiul la marinat. Pentru marinadă, ai nevoie de: 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  • 800 g de carne de pui tăiată în bucăți mai mici; 
  • 1 linguriță turmeric;
  • 2 linguri ulei de măsline; 
  • 2 linguri ghee; 
  • 1 ceapă mare, tocată; 
  • 4 linguri usturoi pisat; 
  • 2 linguri ghimbir ras; 
  • 3 lingurițe chimen măcinat; 
  • 4 lingurițe garam masala; 
  • 1 linguriță coriandru măcinat;
  • 400 g de roșii zdrobite;
  • 2 lingurițe boia iute; 
  • 2 căni de iaurt gras;  
  • 1 lingură zahăr;
  • ½ linguriță pudră de schinduf; 
  • Sare. 

Într-un castron, combină carnea de pui cu 1/2 cană de iaurt, 2 linguri de usturoi tocat, 1 lingură de ghimbir ras, 2 lingurițe de garam masala, 1 linguriță de turmeric, 1 linguriță chimen măcinat, 1 linguriță de boia iute și sare după gust și lasă la marinat pentru cel puțin 30 de minute.  

ADVERTISING

Încinge uleiul într-o tigaie mai mare și prăjește carnea de pui câteva minute. Scoate-o și las-o deoparte. În aceeași tigaie, prăjește ceapa până se înmoaie; adaugă apoi usturoiul, ghimbirul, coriandrul, chimenul, garam masala, roșiile zdrobite, boiaua și sare. Lasă să fiarbă aproximativ 10-15 minute, amestecând din când în când. Ia de pe foc si mixează amestecul cu un blender până la omogenizare (poate fi necesar să adaugi câteva linguri de apă). Toarnă sosul înapoi în tigaie, adaugă iaurtul, zahărul, schinduful și carnea de pui și lasă totul pe foc încă 8-10 minute. Servește alături de o porție de orez fierbinte.

Pulpe de pui în stil thailandez

Ca și celelalte rețete, și aceasta este pe cât de ușor de pregătit, pe atât de delicioasă. Ai nevoie de: 

  • 8 pulpe de pui; 
  • 2 linguri de unt; 
  • ¼ cană de alune tocate; 
  • 2 linguri coriandru proaspăt, tocat; 
  • ½ cană sos de chilli dulce; 
  • 2 linguri sos de soia; 
  • 2 căței de usturoi, tocați; 
  • 1 lingură sos de pește; 
  • 1 lingura ghimbir ras; 
  • 1 lime; 
  • 1 lingură pastă de ardei iute. 

Preîncălzește cuptorul la 200ºC. Într-un castron mic, amestecă sosul de chilli, sosul de soia, usturoiul, sosul de pește, ghimbirul, sucul de lime și pasta de ardei iute. Topește untul într-o tigaie mare și prăjește carnea până devine aurie. Transfer-o într-o tavă, adaugă amestecul de mai sus și dă totul la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. 

Gastronomia internațională este soluția perfectă pentru gazdele care vor să-și surprindă invitații. Încearcă și tu rețetele de mai sus. Sunt ușor de pregătit și cu siguranță vor impresiona.