Vrei să citești în limba engleză? Uite cum îți alegi cărțile potrivite

Vrei să citești în limba engleză? Uite cum îți alegi cărțile potrivite

Lectura, pe lângă numeroasele beneficii pe care ți le oferă, te poate ajuta și să îți îndeplinești anumite obiective, cum ar fi dezvoltarea cunoștințelor de limba engleză. În funcție de nivelul tău de limbă, poți opta pentru cărți cu o dificultate mai mică sau pentru cărți mai complexe, cu o structură a frazei potrivită unui nivel avansat. 

Așadar, dacă îți dorești să citești în limba engleză, îți prezentăm câteva sfaturi utile pentru a-ți alege acele cărți în engleză potrivite nivelului tău. În plus, îți facem și câteva recomandări care să te ajute în studiul limbii engleze. Iată sfaturile noastre privind selecția cărților în limba engleză:

ADVERTISING

Ține cont de complexitatea limbajului

Anticariatul de cărți în limba engleză Bookoteca îți pune la dispoziție titluri, atât pentru începători, cât și pentru avansați, dar și cărți pentru copii ori cărți de specialitate, în funcție de nevoile și preferințele tale. Atunci când vrei să îți alegi o carte în limba engleză pe care să o citești, trebuie să verifici dacă limbajul folosit este la un nivel adecvat cunoștințelor tale. Îți vei da ușor seama dacă înțelegi textul după ce vei citi câteva pagini. Îți recomadăm să alegi opere cunoscute care au fost traduse și în limba română ori care au fost ecranizate, precum sunt cărțile autoarei Jojo Moyes, ori ale altor autori consacrați la nivel internațional precum: Dan Brown, Nora Roberts, Kristin Hannah, Stephenie Meyer. În acest fel, dacă vei întâmpina dificultăți, fie citești și opera în română, fie vizionezi adaptarea cinematografică. De asemenea, dacă simți nevoia, folosește un dicționar pentru cuvinele pe care nu le cunoști. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alege cărți în engleză din genul literar preferat

Un aspect important care te poate ajuta să parcurgi mai ușor o carte în limba engleză este genul literar din care aceasta face parte. Pentru momentele când dorești să citești în limba engleză, optează pentru acele opere care fac parte din genul tău literar preferat, astfel încât să fii familiarizat cu desfășurarea acțiunii. Pe Bookoteca.ro găsești cărți din cele mai variate genuri literare: cărți polițiste, cărți de dragoste dar și cărți din literatura clasică ori contemporană, astfel încât poți alege acele titluri care se află în topul preferințelor tale. 

ADVERTISING

Cărțile pe care le-ai citit în română

Inevitabil, atunci când cărțile sunt traduse se pierde o parte importantă din poveste, ori un detaliu semnificativ care îți poate influența percepția asupra unei opere. Pentru a-ți spori cunoștințele în limba engleză prin intermediul lecturii, îți recomandăm să alegi acele titluri pe care le-ai citit deja în limba română, pentru că povestea îți este deja cunoscută și îți va fi mult mai ușor să traduci anumite cuvinte ori expresii pe care nu le cunoști.

Recomandări de care să ții cont atunci când înveți limba engleză:

  • Exersează în fiecare zi: pentru a-ți atinge obiectivul cu ușurință, îți recomandăm să exersezi în fiecare zi. Doar așa îți vei dezvolta nivelul de limba engleză. Fie că alegi să citești, fie că asculți un interviu în limba engleză ori scrii câteva propoziții, exercițiul zilnic te va ajuta să deprinzi mult mai rapid tainele acestei limbi străine. 
  • Vizionează filme și seriale fără subtitrare: chiar și atunci când te relaxezi ai posibilitatea să dobândești noi abilități în ceea ce privește limba engleză. Vizionarea fără subtitrare a filmelor și serialelor tale preferate te va ajuta să îți îmbunătățești pronunția anumitor fraze și expresii. 
  • Notează cât mai mult: cu cât activitățile de exersare a limbii engleze sunt mai diverse, cu atât îți vei putea dezvolta toate competențele: scris, citit, vorbit. Fie că alegi să notezi cuvintele noi într-un carnețel, fie că preferi să alcătuiești proproziții pentru a-ți consolida informațiile, îți recomadăm să exersezi și în scris limba engleză, pentru a evolua pe parcursul procesului de studiu. 

Engleza, o limbă de circulație internațională este folosită în majoritatea mediilor, de aceea este  din ce în ce mai studiată de toți cei aflați în căutarea unor noi oportunități. Dacă aplici anumite trucuri atunci când studiezi și dai dovadă și de determinare, îți vei atinge obiectivele mult mai ușor și vei observa rezultatele la scurt timp. Lectura este importantă ca practică a limbii, de aceea îți recomandăm să ai o carte la dispoziție pe tot parcursul procesului de studiu.