Vom avea Ziua Naţională a Bicicletei. La ce ne foloseşte şi cum se va celebra

Vom avea Ziua Naţională a Bicicletei. La ce ne foloseşte şi cum se va celebra

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege care prevede instituirea zilei de 3 iunie ca Ziua naţională a bicicletei. Actul normativ merge la promulgare.

Tot azi deputaţii au decis, într-o şedinţă cu scandal, că 4 iunie va fi Ziua Tratatului de la Trianon.

Ziua bicicletei poate fi marcată de către autorităţile publice centrale şi locale, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice, prin organizarea şi/sau participarea la programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau sportiv, consacrate informării şi conştientizării beneficiilor oferite de mersul pe bicicletă.

ADVERTISING

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor, în limita alocaţiilor bugetare aprobate.

USR: Așa rezolvă vechea clasă politică problemele din țară

USR atrage atenția că ”nu avem piste pentru biciclete în România, dar Parlamentul a votat astăzi Ziua Națională a Bicicletei”.

”Așa rezolvă vechea clasă politică problemele din țara noastră: prin festivism și zile naționale inutile”, scrie formațiunea într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING
Ziua Nationala a Bicicletei

Nu avem piste pentru biciclete în România, dar Parlamentul a votat astăzi „Ziua Națională a Bicicletei”. Așa rezolvă vechea clasă politică problemele din țara noastră: prin festivism și zile naționale inutile. Probabil mai urmează. Nu avem autostrăzi, adoptăm „Ziua Națională a Autostrăzilor”. Nu avem toalete în școli, stabilim „Ziua Națională a Toaletelor Curate în Școli”. Nu avem spitale moderne, declarăm „Ziua Națională a Spitalelor Curate și Moderne”. Nu vreți, domnilor și doamnelor parlamentari, să încercăm și Ziua Națională Fără Penali? Haideți, nu e greu!

Posted by Uniunea Salvați România - USR on Tuesday, November 3, 2020

Senatul a adoptat pe 30 septembrie proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat, iar votul Camerei a fost decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare la şeful statului.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇