Vine vara - cumpără-ţi o super bicicletă electrică de la evoMAG

ok

Vine vara. După o iarnă lungă petrecută în casă, parcă a venit în sfârşit momentul să ieşim la aer curat, să ne mişcăm şi să ne distrăm în aer liber. Şi ce alt mod mai distractiv de a te deplasa şi a face şi un exerciţiu fizic decât să te plimbi cu o bicicletă electrică. Acestea au crescut în popularitate în ultimii ani, fiind o opţiune din ce în ce mai dorită de români, pentru a se deplasa într-un mod rapid şi curat din punct de vedere ecologic.

Ce este o bicicletă electrică?

O bicicletă electrică este, precum poţi deduce din denumire, o bicicletă cu un motor electric ataşat. Aceasta are capacitatea de a te transporta fără efort, asemenea unei trotinete electrice, însă avantajul principal al acesteia este acela că, în cazul în care rămâi fără baterie, o poţi încă utiliza, folosind pedalele ca o bicicletă normală.

 Asemenea trotinetei electrice, bicicleta electrică reprezintă următorul pas al evoluţiei tehnologice al mijoacelor de transport de dimensiuni mici.

Pentru cine este recomandată o bicicletă electrică?

Un e- bike este o alegere excelentă pentru oricine. Fie că vrei să o foloseşti atunci când te îndrepţi spre facultate sau când te duci la job, o bicicletă electrică poate fi o modalitate ideală de a te deplasa şi distra. Traficul din mările oraşe este un factor considerabil, ce contribuie la stres şi la un aer nefast. De aceea, poate fi o alegere corectă şi benefică atât pentru tine, dar şi pentru oraşul tău.

O plimbare cu prietenii seara în parc este de cele mai multe ori binevenită, mai ales în căldura toridă de vară. De ce să nu alegeţi să vă distraţi cu un e- bike împreună cu aceştia, putând astfel să călătoriţi mai relaxaţi şi mai destinşi.

ADVERTISING

În acelaşi timp, datorită circumstanţelor incerte din ziua de azi, mulţi oameni evită să folosească mijloacele de transport în comun. De aceea, un astfel de vehicul poate fi o alegere excelentă ce îţi va da libertatea de a te mişca liber şi a te deplasa într-un mod plăcut.

Mai ecologic

Un element important pe care îl poţi lua în considerare atunci când te gândeşti să îţi cumperi un astfel de vehicul, este că acesta este acţionat de un motor electric, ceea ce înseamnă că este o modalitate verde de a circula din punct de vedere ecologic. De asemenea, poţi face şi o economie financiară serioasă, pentru că încărcarea bateriei şi deplasarea cu bicicleta este mult mai ieftină decât alte alternative pe combustibili fosili.

Chiar dacă există riscul să rămâi fără baterie, nu trebuie să te îngrijorezi, deoarce poţi folosi bicicleta în mod tradiţional. Astfel, te poţi bucura de aceasta şi atunci când acumulatorul rămâne fără energie.

Cea mai ieftină bicicletă electrică

O bicicletă electrică ieftină nu înseamnă că este de o calitate inferioară, ci pur şi simplu are anumite caracteristici mai limitate. Preţul vehicului electric este de cele mai multe ori dictat de capacitatea bateriei, dar şi de funcţiile pe care aceasta le are.

În această categorie putem încadra bicicleta electrică H1 Flying Fish de la cei de la iSEN.

 Aceasta este un vehicul cu un motor de 250 W şi o baterie cu capacitate de 10.4 Ah. După cum am menţionat mai devreme, fiind un produs la un preţ mai accesibil, bicicleta are o autonomie relativ mai scăzută, aceasta putând să parcurgă o distanţă cuprinsă între 25 şi 35 km cu o singură încărcare.

ADVERTISING

 Dimensiunea redusă, greutatea de doar 21 kg şi designul minimalist şi modern o fac în schimb o alegere potrivită atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

Preţul de achiziţie al acestui model este de 2.899,00 RON.

Caracteristici biciclete electrice 

Înainte să cumperi o bicicletă electrică, este important să cunoşti trăsăturile specifice ale acestui tip de vehicul.

  • Putere

Caracteristicile principale prin care bicicletele se diferenţiază între ele sunt puterea motorului şi mai ales capacitatea bateriei. De cele mai multe ori, aceste două variabile sunt factori care decid cumpărarea unui astfel de vehicul.

Motoarele au în cea mai mare parte o putere cuprinsă între 250W şi 500W. Acest factor decide cât de repede poţi acceleara, cât de repede poţi urca o pantă fără să încetineşti sau care este greutatea maximă pe care aceasta o poate suporta fără a sacrifica distanţa de deplasare.

De asemenea, bateriile au o capacitate cuprinsă între 6 Ah şi  11 Ah. În funcţie de nevoile tale, poţi alege o bicicletă mai puternică pentru drumuri mai lungi sau un e- bike mai accesbil pentru distanţe mai scurte.

  • Mod de încărcare

În ziua de azi, mobilitatea a devenit un factor esenţial atunci când ne distrăm, lucrăm sau cumpărăm lucruri. Nici în cazul bicicletelor electrice acest lucru nu este ignorat. Bateriile sunt realizate în aşa fel încât să poată fi încărcate cu cea mai mare uşurinţă, pentru a permite utilizatorilor să se bucure de e- bike-uri fără probleme.

Încărcarea se poate realiza uşor, bateriile sunt integrate de cele mai multe ori în cadru şi se pot conecta direct la reţeaua electrică sau se pot detaşa şi să le încarci atunci când ai nevoie, oriunde şi oricând.

ADVERTISING
  • Greutate

Faţă de bicicletele obişnuite, e- bike-ul are o greutate mai mare, acest lucru fiind cauzat de adăugarea unui motor electric şi a unei baterii. Greutatea tipică a acestor vehicule este cel mai adesea cuprinsă între 20 şi 25 kg.

Acest lucru este important de luat în vedere, nu pentru momentele în care o foloseşti, ci în cazul în care trebuie să o transporţi în apartament sau în maşină. O asemenea greutate necesită puţină forţă. Prin urmare, este indicat să alegi un vehicul mai uşor în cazul în care portabilitatea este necesară.

Există însă şi modele pliabile care au o greutate mai redusă faţă de cele obişnuite, precum cea de la Joyor, modelul Mbike; deşi are o capacitate a bateriei de 10 Ah, aceasta are doar 17,6 kg.

  • Tipul de folosinţă

Înainte să te decizi asupra celorlalte lucruri, este esenţial în primul rând să ştii în ce mod vei folosi bicicleta. Probabil că vrei un e- bike pentru a face naveta la muncă sau la facultate şi desigur, pentru a face cumpărături sau călătorii ca o alternativă mai eco si rapida decât maşina. De asemenea, este o posibilitate să o foloseşti în activităţi de recreere şi exerciţiu fizic.

 Toate bicicletele electrice pot fi folosite pentru aceste lucruri, însă unele au un avantaj mai mare faţă de altele atunci când vorbim de diferite modalităţi de folosinţă.

Trebuie să ai în vedere şi drumul pe care îl vei parcurge în majoritatea călătoriilor. Unele biciclete pot fi folosite în special pe trotuar sau pe şosea, comparativ cu alte e- bike-uri care au abilitatea de a se deplasa şi pe teren offroad.

unnamed

Ce preţuri au bicicletele electrice în 2022?

Piaţa de biciclete electrice este în continuă dezvoltare, popularitatea acestora crescând anual. Fiind o industrie cu o largă varietate de vehicule şi preţurile acestora sunt la fel de diferite.

Preţul bicicletelor poate începe de la 2.900 Ron şi poate ajunge până la 6.200 Ron sau chiar mai mult, costul acestora variind în funcţie de performanţe, materialele folosite, dar mai ales de puterea motorului şi a capacităţii bateriei.

6 recomandări şi sfaturi când îţi cumperi bicicletă electrică

Înainte să îşi cumperi bicicleta electrică este important să iei în considerare câteva sfaturi pentru a face cea mai bună alegere:

  • Alege o bicicletă cu o greutate care nu te va împiedica să o foloseşti sau să o transporţi într-un mod confortabil;
  • În funcţie de nevoile tale, selectează o baterie cu o capacitate suficient de mare pentru a te deplasa rapid şi fără probleme;
  • Dimensiunea vehiculului este şi ea importantă; o bicicletă normală sau un exemplar pliabil poate fi un factor decizional important;
  • Bateria poate fi încărcată direct în cadru? Sau aceasta poate fi detaşată? Gândeşte-te bine care variantă te avantajează cel mai bine, dar, din fericire sunt modele care permit ambele variante;
  • Verifică timpul de încărcare al bateriei;
  • Alege o bicicletă electrică care să se potrivească stilului tău de viaţă.

Recomandarea noastră de biciclete electrice

Atunci când vrei să îţi alegi o bicicletă electrică, aceasta poate fi o experienţă copleşitoare, fiind un număr foarte mare de modele, dar şi detalii tehnice complicate.

De aceea, venim în ajutorul tău cu câteva recomandări de biciclete electrice pe care le poţi cumpăra chiar azi, pentru a te bucura în weekend de acestea.

  1. Bicicleta electrică pliabilă Himo Z20

Primul vehicul din lista noastră este oferit de cei de la Himo. Modelul Z20 este o alternativă perfectă pentru a renunţa cel puţin parţial la maşină, atunci când trebuie să ajungi la birou sau la şcoală, sau pur şi simplu pentru distracţie în aer liber.

Vehiculul este echipat cu un motor eficient de 250W, ce poate dezvolta o viteză de maxim 25 km/h  şi o autonomie de 50 km, însă această autonomie poate fi extinsă până la 80 km folosind funcţia de asistentă la pedalare.

Modelul Z20 îţi oferă posibilitatea de a folosi bicicleta în mod clasic pentru acele momente în care sportul este o prioritate, însă te poate şi asistă uşor la accelerare, accesând Modul Cool. În schimb, fiind un vehicul electric de mare putere şi capacitate, Modul Dinamic te poate servi atunci când nu vrei să pedalezi şi vrei să te bucuri de drum şi viteză.

Unul dintre avantajele principale ale acestei biciclete este faptul că este pliabilă. Dimensiunile reduse la pliere, cât şi greutatea de doar 21.6 kg, te vor ajuta atunci când trebuie să o iei cu tine în portbagajul maşinii sau în mijlocul de transport, plierea realizându-se în doar trei paşi şi 10 secunde.

Bateria este detaşabila, ceea ce îţi va permite să o iei cu tine la birou sau şcoală pentru a o încărca complet în doar 5 ore.

Bineînţeles, orice bicicletă are nevoie de o pompă pentru umflarea roţilor. Din fericire, bicicleta are integrată în tija şelei un astfel de echipament, un beneficiu pe care alte biciclete nu îl oferă.

  1. Bicicleta electrică E-TWOW GE Fat Bike V2 Clasic

Pregăteşte-te de aventură, deoarece E-TWOW Fat Bike V2 este pregătit să te poarte dincolo de oraş. O bicicletă creată perfect pentru drumurile şi deplasările zilnice, însă aceasta străluceşte şi în condiţii de offroad. Datorită anvelopelor Kenda, poţi circula fără grijă în toate condiţiile oferite de natură.

Aceasta vine echipată cu un motor performant de 250W, ce permite utilizatorului să prindă o viteză maximă de 25 Km/h. Bateria de 10.4 Ah, are o autonomie de până la 50 km, perfect pentru drumurile zilnice şi escapade în natură. Avantajul acumulatorului este că acesta este detaşabil, ceea ce îţi va permite încărcarea lui oriunde te afli.

  1. Bicicleta electrică Joyor Mbike

Nu în ultimul rând, avem o bicicletă mai accesibilă, cu dimensiuni mai reduse faţă de celelalte din lista noastră.

Bicicleta Mbike este un vehicul electric cu un design minimalist şi geometric, ce impresionează prin capacitatea sa de a oferi utilizatorului o viteză maximă de 35 km/h şi o autonomie cuprinsă între 30 şi 40 km.

Echipată cu un motor puternic de 500W şi o baterie de 10 Ah, vehiculul este pregătit să te ducă acolo unde trebuie în siguranţă. Acumulatorul se încarcă rapid, fiind necesare doar 5 – 7 ore pentru a ajunge la capacitate maximă.

De asemenea, bateria este echipată cu un sistem inteligent (Smart Battery Management) ce îţi va permite să fii notificat în caz de erori.

Unul dintre atuurile principale ale acesteia este greutatea, dimensiunile reduse. Cu doar 17.6 Kg, Joyor Mbike este cea mai uşoară bicicletă din lista noastră.  Acest lucru se datorează cadrului realizat dintr-un tip de aluminiu folosit în sectorul aeronautic, acesta oferind o rezistenţă şi durabilitate crescută în timp, dar şi o greutate mai redusă.

Bicicletele electrice au devenit o industrie din ce în ce mai dezvoltată şi continuă să câştige un procent tot mai mare din cota de piaţă. Acestea au cucerit consumatorii şi oferă o alternativă sănătoasă la vehiculele tradiţionale.

Acum că vine vara, o bicicletă electrică este cea mai bună variantă de a te distra şi a te deplasa alături de prieteni şi familie.