Ungaria și-a închis frontierele. Iata care sunt turiștii pentru care face excepție

Ungaria și-a închis frontierele. Iata care sunt turiștii pentru care face excepție

Ungaria şi-a închis de marţi frontierele pentru cetăţenii străini, dar a anunţat luni seara excepţii pentru turiştii din Cehia, Slovacia şi Polonia.

Accesul este permis doar celor care au fost testaţi recent, putând dovedi astfel că nu sunt purtători de coronavirus, transmite Reuters.

Cetăţenii ungari care revin din străinătate vor fi ţinuţi în carantină timp de 14 zile sau vor putea circula înainte de sfârşitul acestei perioade dacă rezultatele a două teste pentru coronavirus sunt negative.

Înțelegeri la nivel înalt pentru câteva excepții

După măsurile anunţate săptămâna trecută, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, premierul ungar Viktor Orban a convenit luni cu omologul său ceh, Andrej Babis, să permită accesul turiştilor din Cehia care şi-au făcut deja rezervări în Ungaria pentru septembrie, a anunţat Ministerul de Externe de la Budapesta.

ADVERTISING

Ulterior, excepţia a fost extinsă şi pentru cei sosiţi din Polonia şi Slovacia.

Testele negative prezentate nu trebuie să fie mai vechi de cinci zile.

Până luni, în Ungaria se raportaseră 6.139 de cazuri de coronavirus şi 615 decese după infectare. Tendinţa epidemiei a redevenit crescătoare chiar înaintea începerii anului şcolar. Ungaria relaxase restricţiile de circulaţie din mai.

Economia ungară a înregistrat în trimestrul al doilea o scădere de 13,6% - una din cele mai mari probleme cu care se confruntă premierul Orban de zece ani, de când se află la putere.

ADVERTISING

Citește și:

12 puncte de trecere a frontierei cu Ungaria sunt deschise pentru români

Ungaria își închide granițele. Ministrul Aurescu a vorbit cu omologul ungar și explică ce înseamnă asta pentru români


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇