Trendul skater boy: sfaturi pentru o ținută de succes

Trendul skater boy: sfaturi pentru o ținută de succes

Tendințele anilor 1990 și 2000 pot fi rezumate într-un singur cuvânt: sălbatice. Vestea bună este că societatea și-a învățat lecția în materie de fashion și este pregătită să întâmpine revenirea acestora în sezonul anului 2022.

Când te gândești la ultimul deceniu al secolului al XX-lea, probabil că ți-i imaginezi pe Backstreet Boys, Madonna și Beyonce la începutul carierei, creând valuri cu muzica și stilul lor. Vedetele (sau stiliștii lor) dictau moda: dacă Christina Aguilera era observată purtând cizme UGG cu o rochie vaporoasă la un nou eveniment monden, puteai garanta că majoritatea fanelor înfocate se grăbeau să-și achiziționeze o nouă pereche. Tendințele erau, fără îndoială, mai nebunești pe atunci, dar societatea a trecut și peste acest moment cel puțin istoric al modei.

ADVERTISING

Printre multitudinea de stiluri care revin în acest an se numără și stilul skater boy sau skater girl.

Cultura pop de la începutul anilor 2000 a fost luată prin surprindere de tânăra și talentata Avril Lavigne și de hit-ul ei Sk8r Boi, precum și de legenda skate-ului, Tony Hawk. Chiar dacă nu erai fan al sporturilor sau skateboarding-ului, nu ai fi putut contesta popularitatea lor. Totuși, această tendință a apărut odată cu stilul hip-hop din anii 1980 și 1990, caracterizată de pantalonii largi, tricourile supradimensionate și, desigur, pantofii sport de înaltă calitate. Nu a fost o simplă tendință în modă, însă, ci o modalitate pentru minorități și indivizii nonconformişti de a protesta împotriva reglementărilor industriei modei, pe care marile branduri precum Gucci sau Victoria's Secret încercau să le impună. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Desigur, astăzi probabil nu mai are o asemenea însemnătate socială stilul skater boy sau skater girl, însă este preferat, deoarece oferă lejeritate și confort sporit. Vrei să te simți ca într-un videoclip muzical marca Tupac sau 50 Cent? Pregătește-te pentru o călătorie în timp:

Hanoracul cu glugă

O regulă importantă, atunci când vrei să recreezi un outfit de skater este să porți doar hainele care ți se potrivesc și stilului tău personal. Nu este nevoie să arăți ca o copie fidelă a lui Tony Hawk sau Dr. Dre. Optează pentru piese vestimentare confortabile, dar care pot pune baza unei ținute hip-hop. Hanoracele, de exemplu, sunt preferate de către cei care adoptă acest stil, întrucât sunt practice și se potrivesc în contexte sociale informale. De asemenea, le poți asorta cu o multitudine de pantaloni, fie cargo, de blugi sau trei sferturi, din material textil. Dacă un hanorac monocromatic ți se pare mult prea simplu și plictisitor, te poți orienta spre cele cu logo-uri imprimate sau în culori cât mai diverse, pentru a adăuga un strop de culoare și personalitate outfitului tău. 

ADVERTISING

Pantofii sport

O ținută de skater fără o pereche de pantofi sport de calitate este precum cerul nopții fără lună și stele: incompletă. Există un întreg cult construit în jurul încălțămintei tip streetwear, iar oamenii urmăresc cu aviditate regulile impuse. Dacă nu-ți dorești să-ți lipsească acel “ceva” din outfitul tău, este vital să-ți faci temele și să identifici care sunt brandurile potrivite. Printre mărcile preferate ale lui sneakerhead se numără Adidas, Puma și Vans. Pantofii Vans sunt deosebit de populari, deoarece este primul brand care a stabilit imperiul streetwear-ului și al cultului de skater. Dacă nu ești sigur ce pantofi s-ar putea potrivi stilului tău, nu poți da greș cu Vans Old Skool și Vans Mid High, deoarece sunt cele mai populare modele în rândul comunității de skateri. Partea bună la acest trend este că o pereche de inaltă calitate poate fi folosită într-o multitudine de contexte sociale, de la o simplă plimbare în parc și până la un eveniment formal.

Accesoriile

Evident, dacă ești un skater adevărat, nu vei avea nevoie de prea multe accesorii, pentru a evita să te rănești atunci când încerci noi trucuri pe placă. În schimb, dacă doar te pasionează estetica acestui stil și îți dorești să reproduci un look tip streetwear, regula de aur este să-l construiești într-un mod cât mai simplu și practic. În funcție de starea vremii, poți opta pentru o șapcă de baseball sau o căciulă stil beanie. Dacă te pregătești pentru a petrece un timp îndelungat pe afară, rucsacurile și borsetele sunt, de asemenea, potrivite trendului. Nu uita să-ți finalizezi lookul cu ajutorul curelelor metalice și al lanțurilor, întrucât acestea sunt accesorii nelipsite din garderoba unui skater.