Transfăgărășanul s-a deschis, dar atenție la urșii de pe șosea!

Transfăgărășanul s-a deschis, dar atenție la urșii de pe șosea!

Şoferii pot circula din nou, începând de vineri dimineaţa, pe Transfăgărăşan, între Bâlea Lac (judeţul Sibiu) şi Piscul Negru (judeţul Argeş), însă doar pe timpul zilei.

„De mâine (7 iunie), începând cu ora 07:00, se deschide circulaţia pe Transfăgărăşan, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) şi Piscul Negru (AG).

Precizăm că circulaţia va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 07:00 – 21:00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiţii de siguranţă”, a anunţat joi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, printr-un comunicat de presă.

Cei care circulă pe Transfăgărăşan trebuie să fie atenţi la urşi, pentru că aceştia apar tot mai des pe şosea.

„De asemenea, vă recomandăm să circulaţi cu atenţie, mai ales având în vedere că anul acesta a crescut numărul urşilor care se deplasează şi chiar staţionează pe partea carosabilă”, este sfatul DRDP Braşov.

Turiştii mai pot parcurge şi cu telecabina distanţa dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

Transfăgărăşanul este închis circulaţiei rutiere în sezonul rece, din cauza pericolului de avalanşe, dar şi a stratului foarte mare de zăpadă de pe şosea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇