Tosca, Doamna cu cățelul și Don Quijote, pe scena Operei Naționale București

Tosca, Doamna cu cățelul și Don Quijote, pe scena Operei Naționale București

Cea de-a doua săptămână a lunii februarie aduce pe scena Operei Naționale București două titluri de operă „Tosca” de Giacomo Puccini, „Doamna cu cățelul” de Livia Teodorescu-Ciocănea și unul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus. 

Vineri, 10 februarie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul de operă „Tosca” de Giacomo Puccini, regia Mario De Carlo, conducerea muzicală Iurie Florea. O dramă a unei mari iubiri – cea dintre o divă a muzicii de operă, Floria Tosca, și un tânăr pictor talentat, Cavaradossi -, cu realități istorice precum domnia Maria Carolina, fiica Mariei Terezia și sora Mariei Antoaneta, cu acțiuni încărcate de sadism, cu sentimente extrem de puternice precum gelozia, ura, teama. 

Tosca_7

Sâmbătă, 11 februarie, ora 18:30, vă invităm la opera în concert „Doamna cu cățelul” de Livia Teodorescu-Ciocănea, conducerea muzicală Vlad Conta. Opera „Doamna cu cățelul”, comandă a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, este o metaforă a dragostei, a zbuciumului sufletesc, a tandreței, a fericirii zădărnicite de conveniențe și prejudecăți. Este o reflectare în termeni muzicali și dramaturgici a universului cehovian. Desfășurarea acțiunii se petrece în „prezența” scriitorului care intră în relație cu personajele sale.

Doamna-cu-catelul_1

Duminică, 12 februarie, ora 18:30, va avea loc spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus, regie și adaptare coregrafică Jaroslav Slavický, conducerea muzicală Ciprian Teodorașcu. Ritm, culoare, atmosfera plină de viață a unui orășel din Spania, personaje pitorești inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distribuții de excepție.

Don-Quijote_4

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

ADVERTISING

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR  

Parteneri: Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha  

Parteneri media: Europa FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, SpotMedia, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, CursDeGuvernare, Mediatrust

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe