Top 7 produse de îngrijire pe care trebuie să le iei cu tine în vacanță

Top 7 produse de îngrijire pe care trebuie să le iei cu tine în vacanță

Îngrijirea pielii nu trebuie pusă pe pauză atunci când pleci în vacanţă. Rutina de skin care este esenţială pentru a te bucura de o piele sănătoasă şi luminoasă, însă este foarte important să nu iei pauze de la folosirea produselor care îţi fac bine.

Cum vara este anotimpul vacantelor, ai nevoie de produsele esenţiale cu tine şi atunci când pleci la mare, la munte sau în city-break. Vestea bună este că există o mulţime de produse în varianta mini pe care le poţi lua cu tine în deplasare.

Iată TOP 7 produse de îngrijire must-have în vacanţă

Gelul de curăţare

Gelul de curăţare este esenţial pentru a îndepărta impurităţile de pe ten, dar şi urmele de machiaj sau SPF. Este foarte important să alegi un gel de curăţare potrivit nevoilor tenului tău. De aceea, atunci când pleci în vacanţă este o idee bună să îţi iei gelul de curăţare cu tine. În prezent, foarte multe branduri oferă versiuni mini pentru gelurile de curăţare. De asemenea, ai şi opţiunea de a transfera gelul de curăţare într-un recipient pentru călătorii.

ADVERTISING

Nu este niciodată o idee bună să îţi cureţi tenul cu săpun sau gel de dus, aşa că asigură-te că iei cu tine gelul de curăţare atunci când pleci de acasă.

Crema cu SPF

Crema cu factor de protecţie solară este un produs pe care nu vrei să îl uiţi acasă. Pentru sănătatea pielii tale, trebuie să foloseşti protecţie solară zilnic, în special în sezonul cald. Astfel, crema cu SPF devine un must oriunde pleci şi indiferent de anotimp. Bineînţeles, dacă mergi la plajă, la mare sau la ocean, atunci ai nevoie atât de SPF pentru ten, cât şi de SPF pentru corp. În acest fel, vei preveni arsurile neplăcute, dar şi alte afecţiuni ce pot fi cauzate de expunerea la raze UVA şi UVB.

ADVERTISING

Alege un produs cu SPF pe care te poţi baza, care să se potrivească nevoilor pielii tale şi care se aşează frumos sub machiaj.

Apa termală

Apa termală are o mulţime de proprietăţi benefice pentru piele. Aceasta este bogată în minerale precum calciul, potasiul, fierul sau magneziul şi se poate aplica atât pe ten, cât şi pe corp. Apa termală este o alegere minunată dacă vrei să calmezi pielea iritată, să îi oferi un plus de hidratare sau să te răcoreşti într-o zi călduroasă. Vestea bună este că există variante mini ale acestui produs, pentru a-l putea lua uşor cu tine în vacanţă.

Gelul de duş

Nu toate gelurile de dus se potrivesc tuturor tipurilor de piele. Este foarte important să ai un produs pe care te poţi baza când vine vorba de curăţarea pielii. De aceea, atunci când găseşti gelul de dus potrivit este o super idee să nu îl schimbi prea des. Ia-ţi gelul de dus cu tine în vacanţă, fie în varianta full size, fie în varianta mini. În acest fel, vei primi iritaţii nedorite ale pielii, dar şi uscarea excesivă a acesteia. 

ADVERTISING

Parfumurile de bărbaţi şi de damă

Parfumurile sunt un must în orice ritual de îngrijire. Poţi alege parfumuri de bărbaţi dacă îţi doreşti arome fresh. De cele mai multe ori, parfumurile de bărbaţi au la baza note de mosc, bergamota, lemn de santal sau note marine. Astfel, parfumurile pentru bărbaţi fresh sunt o super alegere pentru sezonul cald.

În cazul parfumurilor de damă, alege variante florale, citrice, acvatice sau orientale dacă îţi doreşti note inspirate de starea de relaxare şi de vacanţă. De asemenea, mai poţi alege seturi cadou pentru femei cu produse în variante mini, precum gelul de dus, parfumul sau loţiunea de corp.

Spray-ul anti-insecte

Muşcăturile de insecte sunt întotdeauna neplăcute, indiferent de sezon. În plus, multe insecte sunt purtătoare de boli periculoase. Spray-ul anti-insecte este cea mai bună soluţie pentru a preveni atât muşcăturile neplăcute ale insectelor, cât şi potenţialele consecinţe nefaste ale acestora. Poţi opta pentru un spray, o cremă sau o loţiune, în funcţie de textura cu care te înţelegi cel mai bine.

Astfel de produse se aplică înainte de a ieşi afară, în cantităţi generoase, pe întreaga suprafaţă a corpului ce urmează să fie expusă.

Crema hidratantă

Hidratarea pielii este esenţială zi de zi, indiferent că eşti acasă, în vacanţă sau într-o călătorie de afaceri. De asemenea, hidratarea nu înseamnă doar aplicarea de cremă pe ten, ci şi îngrijirea pielii corpului. Ia cu tine o cremă hidratantă pe care te poţi baza, mai ales dacă mergi la mare. Căldura excesivă, expunerea la soare şi apa din mare pot duce la uscarea pielii. Există anumite produse perfecte atât pentru ten, cât şi pentru corp, pe care le poţi alege dacă nu vrei să iei prea multe produse cu tine în bagaj.

Atunci când pleci în vacanţă alege să iei cu tine produsele potrivite pentru pielea feţei, dar şi pentru cea a corpului, de la creme de faţă şi până la SPF sau gel de duş.