Top 5 combinații alimentare rapide și hrănitoare

Top 5 combinații alimentare rapide și hrănitoare

Uneori poate fi dificil să te hotărăşti ce mănânci, mai ales dacă vrei să ai o alimentaţie echilibrată. Din fericire, există o mulţime de combinaţii gustoase şi nutritive când vine vorba de alimente. Nu este vorba despre alimente exotice, greu de găsit sau foarte scumpe, dimpotrivă. Cu ajutorul alimentelor de bază poţi să faci o mulţime de combinaţii rapide şi reuşite.

Citeşte mai jos TOP 5 combinații alimentare rapide și hrănitoare

Orez şi peşte

Orezul este o garnitură excelentă dacă vrei o sursă bună de carbohidraţi, care se digeră uşor. Ai o mulţime de tipuri de orez din care să alegi, de la orez Basmati până la orez sălbatic sau cu bob lung, astfel încât să găseşti rapid o variantă pe placul tău. Orezul merge de minune cu peşte, de la somon şi până la biban de mare, șalău sau ton. Peştele îţi va oferi atât proteine, cât şi grăsimi sănătoase, ambele esenţiale pentru o alimentaţie completă.

ADVERTISING

Pui şi cartof dulce

Carnea slabă este cea mai bună variantă dacă vrei o sursă de proteine de calitate. Cea mai simplă şi la îndemână variantă este pieptul de pui, un tip de carne bogat în proteine şi sărac în grăsimi. Ca să dai gust deosebit pieptului de pui, alege şi o garnitură pe măsură. Cartoful dulce are o aromă specială şi este o sursă foarte bună de carbohidraţi, vitamina C şi vitamina A.

Legume cu frunze verzi şi brânzeturi

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, rucola sau valeriana reprezintă o alegere inspirată dacă vrei să îţi iei porţia zilnică de fier, calciu, vitamina A, magneziu, potasiu şi fibre. Le poţi combina foarte uşor cu brânzeturi, ca să te bucuri şi de o sursă de proteine şi grăsimi. Dacă doreşti, poţi completa o astfel de salată şi cu alte legume, dar şi cu pâine integrală.

ADVERTISING

Paste şi fructe de mare

Pastele din grâu dur sunt foarte bune ca sursă de carbohidraţi şi conţin şi o cantitate mică de proteină. Le poţi include în alimentaţia ta, în combinaţie cu alte surse bune de proteine. Spre exemplu, fructele de mare, precum creveţii, merg de minune cu pastele. Creveţii sunt bogaţi în proteine şi săraci în grăsimi, unde mai pui că se gătesc uşor. 

Poţi prepara paste cu fructe de mare şi la ocazii speciale, precum o petrecere acasă sau o aniversare. Se potrivesc excelent cu vinul rose, pe care îl poţi achiziţiona rapid online. Pe altex.ro găseşti mai multe tipuri de vin, în caz că prietenii tăi au alte gusturi.

ADVERTISING

Pâine integrală şi humus

Pâinea integrală este o soluţie minunată dacă eşti în căutarea unei surse de carbohidraţi şi fibre pe care să o consumi cu încredere. Aceasta se poate combina cu humus, un preparat delicios pe bază de naut, bogat în proteine şi grăsimi sănătoase. Humusul se poate prepara acasă destul de uşor, însă îl găseşti şi în comerţ într-o mulţime de variante. Poţi opta pentru humus cu ardei, busuioc, sfeclă sau ciuperci.

Asocierea alimentelor nu trebuie să îţi dea bătăi de cap. Axează-te pe combinaţii simple, precum orezul şi peştele, legumele proaspete şi brânzeturile sau carnea slabă şi cartofii.