Top 3 metode prin care să amenajezi camera micuților tăi

Top 3 metode prin care să amenajezi camera micuților tăi

Camera copiilor tăi este spațiul magic al copilăriei lor, locul în care au ocazia să crească, să viseze, să învețe și să se distreze încă de la început. Pentru a-l ajuta pe micuț să aibă o dezvoltare cât mai frumoasă, oferă-i un mediu colorat care să-i încurajeze creativitatea. Ține-l departe de tehnologie cât mai mult posibil pentru a se putea concentra pe imaginație și jucăriile sale fizice. În rândurile ce urmează o să discutăm despre câteva metode pe care le poți folosi în decorarea camerei copilului tău pentru a-I oferi cei mai frumoși ani ai copilăriei.

ADVERTISING

Iată 3 sfaturi pentru decorarea camerei copiilor tăi

1.  Pictează ferestrele cu desene jucăușe

Un mod inedit de a aduce bucurie în camera copiilor este să transformi ferestrele în povești vizuale. Poți utiliza vopsea de sticlă în culori vesele, de pe feyro.ro, pentru a decora geamurile încăperii cu diverse motive și forme. Poți încerca orice îi place micuțului tău, de la floricele sau animăluțe, la personajele din desenele animate pe care le îndrăgește atât de mult. Explorează posibilitățile de decor pe fiecare fereastră, iar mai apoi te-ai putea extinde chiar și la alte zone cu sticlă din cameră. Poți alege să te consulți chiar cu cel mic în stabilirea desenelor pe care să le faci în cameră sau poți lăsa întregul proiect ca surpriză. În acest mod vei putea crea un loc de lumini și forme colorate care să-i decoreze camera copilului tău într-un mod deosebit.

ADVERTISING

2.  Folosește tapet în culori vii

Tapetul este un alt element pe care l-ai putea insera simplu și rapid în decorul camerei copiilor tăi. Te poți juca alegând diverse modele de culori și texturi pe care să le combini după bunul plac pentru a crea ceva original. Utilizarea tapetului este o modalitate inedită de a adăuga un plus de culoare unei camera, indiferent de mărime, pe care mai apoi îl poți schimba după bunul plac. De asemenea, să știi că există o varietate largă de tapete lavabile și rezistente, concepute special pentru a rezista la activitatea dinamică a celor mici. În plus, această soluție nu doar că oferă un aer magic întregii încăperi, ci și oferă o soluție practică pentru menținerea curățeniei și rezistenței la pete.

ADVERTISING

3.  Amenajează-i spațiul de joacă într-un  mod creativ

O modalitate excelentă de a-l face pe cel mic să-și creeze propriul univers în camera personală este prin amenajarea unui spațiu de joacă folosindu-te de elemente creative. Lasă-l pe copil să-și imagineze lumea pe care și-o dorește la el în cameră și gândește-te la modalități realiste prin care să o materializezi. Spre exemplu, ai putea construi un castel din cuburi sau un cort cu ajutorul unei pături.  De asemenea, ai putea adăuga un covor cu diferite desene care să imite un sat sau orășel în jurul căruia să gândești întregul tărâm din cauza celui mic.

Acestea fiind spuse, folosește-te de toate aceste sfaturi pentru a amenaja spațiul magic din camera copiilor tăi. Reține că anii copilăriei pot avea un impact enorm asupra dezvoltării sale ca adult.