TILL - spectacol în premieră la Teatrul Ion Creangă

TILL - spectacol în premieră la Teatrul Ion Creangă

Un nou spectacol pentru copii își face loc în repertoriul Teatrului Ion Creangă începând cu luna decembrie – „TILL”. Cu un scenariu original semnat de Radu Crăciun și Ioana Petre, după povești culese din Evul Mediu și meleaguri nemțești, povestea lui Till și-a găsit locul pe scena teatrului pentru copii. Năzdrăvăniile lui Till Buhoglindă, care s-au auzit povestite în lumea întreagă, au prins contur într-o poveste și urmează să fie văzută în premieră în data de 4 decembrie, de la ora 11:00, la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1). 

Regia spectacolului este semnată de Radu Crăciun, scenografia de Roxana și Andrei Răduț, muzica de Radu Mihalache, iar coregrafia de Claudian Șiman. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Teatrului Ion Creangă: Alexandrina Halic, Anca Zamfirescu, Claudia Revnic, Carmen Palcu, Valeria Stoian, Andra Mirescu, Andreea Gaica, Grațiela Teohari-Duban și Alexandru Prica.

ADVERTISING

Till Buhoglindă este un personaj cum nu ați mai auzit ori văzut. E plin de farmec, dar și foarte poznaș. Încă de la naștere a primit un nume de familie care îl va caracteriza toată viața. „Buh” vine de la bufniță, ceea ce îl face înțelept, iar „oglindă” semnifică darul vederii. De altfel, se spune că Till, cu ajutorul acestui dar poate să vadă lumea așa cum vrea el. Nu prea poate fi păcălit așa de ușor și s-ar putea chiar să te păcălească el înainte. Till călătorește mult, anotimp după anotimp, își face prieteni sau nu; și descoperă oamenii și lumea într-un mod cu totul și cu totul diferit. 

Povestea este spusă într-un limbaj în versuri, ritmat cu acțiunea alcătuită din scene episodice. Fiecare scenă este atât de sine stătătoare, cât și o piesă importantă din scenariu. Dacă la începutul spectacolului, pentru Till, adulții erau fascinanți și un exemplu de urmat, iar copiii nu-i erau pe plac, în final, învață o lecție importantă. Scopul spectacolului este unul educativ, iar personajul principal nu ar putea fi numit doar Till, ci și publicul, respectiv societatea căreia i se adresează. Veți afla despre nașterea lui Till, despre răzbunare și maturizare, într-un spectacol scris și jucat în cheia teatrului epic și a Commediei dell`Arte, într-un limbaj teatral pentru copii.

ADVERTISING

Despre spectacol, Radu Crăciun menționează:

„Este un spectacol despre copiii care nu se mai văd de teme, de sarcini, de tot felul de așteptări pe care le avem de la ei și care, cumva, ajung să joace, copii fiind, după regulile adulților și să-și tranforme propria lor lume într-un fel de copie a lumii adulților în loc să-și dezvolte și să-și descopere ei lumea lor.” (Radu Crăciun, dramaturg și regizor)

Biletele pentru reprezentația din data de 4 decembrie pot fi achiziționate fie online prin intermediul rețelelor Entertix și Myticket, fie de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.

TILL

Echipa de creație:
Regia: Radu Crăciun 

Scenariul: Ioana Petre și Radu Crăciun

Scenografia: Roxana și Andrei Răduț

Muzica: Radu Mihalache 

Coregrafia: Claudian Șiman

Distribuția:

Till: Valeria Stoian                                                                        

ADVERTISING

Povestitor, Judecător: Alexandrina Halic     

O bunică distinsă, Călău: Anca Zamfirescu

O mamă pretinsă, Găină, Hoț: Grațiela Teohari-Duban                               

Mama adoptivă, Găină, Hoț: Carmen Palcu                                                 

Avocat, Un rățoi: Claudia Revnic                                            

Lambert, Găină, Hoț: Alexandru Prica                                                       

Cocoș, Aprod, Hoț: Andra Mirescu                                                               

Găină, Aprod, Hoț: Andreea Gaica                                                             

Categoria de vârstă: peste 6 ani

Durata: 75 minute

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură subordonată Primăriei Capitalei și Consiliului General al Municipiului București. 

Parteneri de stagiune: Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Editura Didactica Publishing House, Entertix.ro, Societatea de Transport București |

Parteneri media: Radio Europa FM, Radio România Cultural, Radio București FM, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, BookHUB, GoKid, Forbes Kids, Paptot, Qbebe, Moderndads.ro, Cult-ura.ro, Theatrum | Monitorizare media: mediaTRUST |

Spectacol recomandat de Radio Itsy Bitsy FM.