Teatru la Cinema dă startul stagiunii 2021 -2022

Teatru la Cinema anunță debutul oficial al stagiunii 2021-2022 concomitent cu startul campaniei „Hai la teatru în orașul tău!”. Începând din 25 septembrie spectatorii din toată țara vor avea posibilitatea să vizioneze înregistrări ale pieselor de teatru ale celor mai importante instituții teatrale românești pe marile ecrane ale cinematografelor. Este un concept cultural inovator, pe care Teatru la Cinema îl oferă în premieră absolută pentru România.

Stagiunea 2021-2022 a Teatru la Cinema debutează concomitent cu lansarea campaniei „Hai la teatru în orașul tău!” prin care Teatru la Cinema „democratizează” accesul la piese de teatru de calitate pentru oricine, oriunde s-ar afla, și în orice scenariu s-ar găsi din punct de vedere al contextului pandemic.

„Suntem onorați să avem alături de noi în campania «Hai la teatru în orașul tău!» parteneri extraordinari din rândul cinematografelor, teatrelor de stat sau independente, galeriilor comerciale și, instituțiilor media”, afirmă Mihai Penișoară, directorul general al Teatru la Cinema. „Este extraordinar că piesele de teatru ale unora dintre cele importante instituții teatrale pot fi văzute de oriunde, din țară sau de peste hotare, de la oraș sau de la sat”, a adăugat Mihai Penișoară.

ADVERTISING

20 de cinematografe aparținând rețelelor Cineplexx România, Cinema Carpați Sinaia, Cinema Trivale Pitești, Cinemax Veranda, Happy Cinema, Hollywood Multiplex, Inspire Cinema, și Movieplex Cinema din orașele Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Bistrița, Botoșani, București, Buzău, Craiova, Focșani, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia, Târgu Mureș și Vaslui sunt pregătite să ofere acces la piese de teatru pentru aproximativ 44% din populația României, dacă se iau în calcul și localitățile limitrofe pe care acestea pot să le deservească.

Printre instituțiile teatrale partenere ale Teatru la Cinema se numără instituții de teatru de stat precum Opera Comică pentru Copii și Teatrul Ion Creangă sau trupe independente precum Teatrul Interactiv Bambi și Teatrul de Nicăieri. În viitorul apropiat, Teatru la Cinema își va extinde portofoliul cu spectacole pentru adulți în care vor performa mari actori precum Maia Morgenstern și Marian Râlea, primele două instituții teatrale partenere fiind Teatrul Evreiesc de Stat și Teatrul Dramaturgilor Români. 

ADVERTISING

Pentru început, în fiecare weekend vor fi proiectate în cinematografe înregistrări ale marilor producții teatrale pentru copii. Prima proiecție va fi cea a spectacolul „Punguța cu doi bani” sub marca Teatrul Ion Creangă. Acesta va putea fi urmărit începând din 25 septembrie în Cineplexx Băneasa - din Băneasa Shopping City, Cineplexx Titan - din Centrul Comercial Auchan Titan, Cineplexx Târgu Mureș - din Shopping City Târgu Mureș, Cineplexx Satu Mare - din Shopping City Satu Mare și Cineplexx Sibiu - din Shopping City Sibiu, de la ora 1200.

În 26 septembrie același spectacol va putea fi urmărit la Cinemax Veranda, din Veranda Mall, de la ora 1130, iar în țară calendarul spectacolelor va fi următorul: piesa „Isprăvile motanului încălțat” va rula la Happy Cinema Bistrița, spectacolul „Ursul păcălit de vulpe” va fi proiectat la Happy Cinema Bacău, „Capra cu trei iezi” la Cinema Trivale Pitești și „Peștișorul de aur” la Cinema Carpați Sinaia. Biletele se pot achiziționa de la casele de bilete ale cinematografelor și online de pe www.teatrulacinema.ro

ADVERTISING

„În ziua și la ora proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil și online, pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema sau care nu au un cinematograf în localitate. Și, de asemenea, pentru toți românii aflați în străinătate. Singura condiție pentru a vedea un spectacol de teatru din confortul propriei locuințe va fi existența unei conexiuni la internet”, precizează Mihai Penișoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.

Toate spectacolele Teatru la Cinema sunt disponibile și online, pe platforma de streaming www.scenatv.ro în ziua și la ora la care rulează pe marile ecrane atât pentru românii aflați în țară cât și pentru cei aflați în străinătate. De asemenea înregistrările pieselor de teatru, operă, balet și filmele de pe www.scenatv.ro se pot închiria pentru o perioadă de trei zile sau pot fi accesate pe bază de abonament.

Lansat pe 16 ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, un produs cultural care a avut inițial ca obiectiv punerea în scenă a unor spectacole de teatru LIVE în spațiul neconvențional al cinematografelor situate în centrele comerciale din București și din țară. În contextul pandemiei care a afectat industria de spectacole și pe producătorii de conținut, Teatru la Cinema și-a repoziționat activitatea prin proiectarea de spectacole de teatru pe marile ecrane, la nivel național. Totodată, Teatru la Cinema a lansat propria platformă de streaming online, www.scenatv.ro, prin care oferă publicului din țară și de peste hotare producții românești de teatru, operă, balet și film.

Planurile de viitor ale companiei care vizează cele două noi linii de business includ creșterea numărului de proiecții pe marile ecrane și dublarea numărului de cinematografe până la finalul acestei stagiuni precum și transformarea www.scenatv.ro în cel mai important spațiu cultural virtual de producții românești destinate românilor de pretutindeni.

Printre orașele vizate pentru proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane se numără: București, Arad, Alexandria, Alba Iulia, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Buzău, Brașov, Brăila, Bistrița, Botoșani, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Sinaia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea,Vaslui.

Teatru la Cinema în cifre:

  • până în prezent:
  • peste 1000 de reprezentații
  • peste 50.000 de spectatori 
  • pentru stagiunea 2021 -2022:
  • peste 500 de proiecții cu spectacole de teatru în peste 40 de cinematografe din peste 25 de orașe
  • peste 200 reprezentații LIVE în toate sectoarele din București

Vă mulțumim frumos pentru interesul acordat!

Parteneri media:

agerpres-logo_normal-ro-tag.png
logo-spotmediaro-250x150.png