Spectacole în luna martie pe scena Operei Naționale București

7-13 martie_lat.cdr

Săptămâna viitoare, în Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București, vă invităm să urmăriți spectacolul de foaier „PHOENIX. Între rugă și renaștere”, spectacolele de operă „Lucia di Lammermoor” de Donizetti, „Elixirul dragostei” de Donizetti, „Faust” de Gounod și spectacolul de coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene. 

De Ziua Femeii, pe 8 martie, începând cu ora 18:30, vă invităm la spectacolul „PHOENIX – între rugă și renaștere”. Evenimentul este un dar al copiilor către mamele lumii, un omagiu încărcat de iubire și recunoștință, o incursiune prin cântec spre valorile omenești care cu adevărat contează, dincolo de învelișul vieții cotidiene. Participă în acest demers Corul de Copii al Operei Naționale București și tineri artiști la început de carieră, care au crescut în această mare familie. 

ADVERTISING

Joi, 10 martie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul de coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug. „Tango. Radio and Juliet” este un spectacol ce unește două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română stabilit în Slovenia – în care se regăsesc elemente de teatru și dans contemporan și fragmente muzicale extrem de diverse ca gen – de la Astor Piazzolla și până la Goran Bregovic și Radiohead. Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și eternii îndrăgostiți Romeo și Julieta se întâlnesc astfel, într-un mod inedit,  în spectacolul „Tango. Radio and Juliet” pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate.

Vineri, 11 martie, ora 18:30, pe scena operei va avea loc spectacolul de operă „Lucia di Lammermoor” de Donizetti, în regia lui Andrei Șerban. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea. Bazată pe romanul lui Walter Scott, „Bride of Lammermoor”, opera lui Donizetti redă povestea de dragoste tulburătoare a Luciei, sora Lordului Enrico Ashton, obligată de acesta să se căsătorească pentru a salva onoarea familiei. Aflând că Lucia este îndrăgostită de Edgardo di Ravenswood, fiul familiei rivale, Enrico o convinge pe aceasta să creadă că iubitul i-ar fi fost necredincios. Lucia pică în capcana întinsă de propriul frate şi acceptă căsătoria. Teribila veste îl răvășește pe Edgardo, care decide că viaţa lui nu mai are niciun sens fără iubirea Luciei, decizând să-și pună capăt zilelor. Clopotele castelului bat în depărtare. Lucia a murit, după ce şi-a ucis proaspătul soţ, înnebunită de durere. Convins de dragostea şi credinţa logodnicei sale, Edgardo își curmă viaţa cu o lovitură de pumnal. Distribuția reprezentației din 11 martie: Lucia Ashton -Veronica Anușca; Lord Enrico Ashton - Alexandru Constantin; Sir Edgardo di Ravenswood - Liviu Indricău; Raimondo Bidebent - Iustinian Zetea; Lord Arturo Bucklaw - Andrei Lazăr; Alisa - Sorana Negrea; Normanno -Valentin Racoveanu. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sâmbătă, 12 martie, începând cu ora 18:30, vă invităm la spectacolul cu opera „Elixirul dragostei” de Donizetti, în regia lui Marco Gandini. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Exemplu tipic de operă bufă, „Elixirul dragostei” este una dintre capodoperele donizettiene cele mai populare și mai reprezentat în teatrele lirice din întreaga lume. Dintre momentele încântătoare ale operei se remarcă, în actul I, aria lui Nemorino ,,Quanto è bella”, apoi aria de intrare lui Dulcamara ,,Udite, udite”; aria lui Nemorino ,,Una furtiva lagrima” reprezintă un moment cu totul deosebit datorită frumuseții melodice și a construcției armonice orchestrale dar și a liniei vocale al cărui lirism este plină de un sentiment ce învăluie publicul de toate vârstele. Distribuția reprezentației din 12 martie: Adina - Cristina Maria Oltean; Nemorino - George Vîrban (invitat); Belcore - Daniel Pop (invitat); Dulcamara - Adrian Sâmpetrean (invitat); Gianetta - Cristina Eremia. 

ADVERTISING

Duminică, 13 martie, ora 18:00, va avea loc spectacolul cu opera „Faust” Gounod, în regia lui Alexandru Tocilescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Cu această operă, Gounod lansează așa numitul gen grand-opéra al operei romantice în care personajele sunt caracterizate de ample construcții melodice susținute fascinant de armoniile orchestrale de-a lungul ariilor, duetelor, terțetelor, scenelor de ansamblu. Baletul este integrat grandios în acțiune și oferă o splendidă evoluție coregrafică susținută de o muzică foarte captivantă așa cum se întâmplă în tabloul „Noaptea Walpurgiei”, prilej artistic rafinat pentru sinteza tematică a unei fantastice călătorii în lumea tenebrelor, a iluziilor și simbolurilor. Includerea tabloului coregrafic nu a făcut decât să sporească faima acestei opera, deoarece adaugă un plus de spectaculozitate și înlesnește, totodată, publicului să înțeleagă viziunea ermetică a lui Goethe. Distribuția reprezentației din 13 martie: Faust - Lucian Corchiș; Mefisto - Leonard Bernad; Valentin - Iordache Basalic; Wagner - Florin Simionca; Margareta - Marta Sandu Ofrim; Martha - Sorana Negrea; Siebel - Mihaela Ișpan. 

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Și pentru că ne dorim să rămânem sănătoși, vă invităm să consultați regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituției în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/

Sponsor oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR  

Parteneri: Sansha 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, SpotMedia, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, Revista Timpul, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, a7tv, Ballet Magazine, Mediatrust