Spectacole găzduite la TNB în luna octombrie

Şi în luna octombrie, continuă maratonul dramaturgilor români cu spectacole găzduite în serile de luni la Teatrul Naţional din Bucureşti. Se va juca spectacolul “Tache, Ianke şi Cadâr” a lui Victor Ioan Frunză, celebra comedie de moravuri “Gaiţele”, a lui Alexandru Kiriţescu, dar şi texte mai noi, semnate de Alexandru Popa, precum “Share & Subscribe” şi “Pe o pânză de păianjen.”  Pe scenă vor fi: Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Marius Manole, Mirela Oprişor, Medeea Marinescu şi mulţi alţii.

Spectacolele vor avea loc după următorul program

Gaiţele” – 3 octombrie ora 20.00 găzduit la TNB Sala Ion Caramitru

Gaitele

Ȋn viziunea regizorală a lui Gelu Colceag, “Gaițele” este un spectacol de forță ce aduce ȋn fața pubicului un veritabil careu de ași: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Virginia Rogin și Adriana Trandafir. Cele patru mari doamne ale scenei, alături de Manuela Hărăbor, Gabriel Fătu, Tudor Istodor, Ion Ionuț Ciocia și mulți alții, vă invită în lumea deformată a lui Alexandru Kirițescu pentru a înțelege de ce spectacolul este cunoscut şi sub numele “Cuibul de viespi”.

ADVERTISING

Titlu reper din repertoriul autohton, piesa captivează privitorul cu personajele puternic conturate,  dinamica jocului și tumultul acţiunii. Accentele de caricatură prin care sunt puse ȋn lumina moravurile vremii şi umorul uneori amar, alteori ironic, dar tot timpul debordant completează această satiră socială ȋn registru comic.


Distribuţie completă: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Virgina Rogin, Adriana Trandafir, Manuela Hărăbor/Ioana Ancea, Tudor Istodor, Diana Cavallioti, Gabriel Fătu, Doina Teodoru/Andreea Chiriţescu, Ion Ionuţ Ciocia, Cosmina Dobrotă/Mariangela Coldea.

Regia: Gelu Colceag

Share & Subscribe” – 3 octombrie ora 20.00 găzduit TNB Sala Studio

Share-Subscribe

La fel de ancorat în realitate că și titlul, spectacolul demontează stereotipuri, sparge tabu-uri și spune lucrurilor pe nume într-un parcurs în care de la hohot de râs la fior de plâns și viceversa, nu e decât un pas.

ADVERTISING

Trăirile intense, părerile contradictorii, subiectele controversate şi jocurile de culise sunt doar câteva dintre elementele cheie ce construiesc cele 7 secvențe puse în scenă de7 actori foarte iubiţi de public. Aduși împreună de fascinantul text al dramaturgului Alexandru Popa, Marius Manole , Medeea Marinescu , Vlad Zamfirescu , Mirela Oprisor, Diana Roman, Şerban Pavlu și Andi Vasluianu devin pentru prima oară în carieră colegi în același spectacol, dăruindu-ne un eveniment teatral de marcă, în regia lui Vlad Zamfirescu. 

În cele șapte scene ale spectacolului, care se derulează cinematografic, rapid și provocator, publicul este prins de tumultul acţiunii și purtat într-o poveste profund umană și cu adevărat memorabilă. În completarea talentului excepțional al celor șapte actori, printre atuurile spectacolului se numără, viziunea regizorală discret rafinată a lui Vlad Zamfirescu și răsturnările de situație, de ritm și de emoție, marca Alex Popa.

ADVERTISING

Distribuţie: Marius Manole , Medeea Marinescu , Vlad Zamfirescu , Mirela Oprisor , Diana Roman,

Şerban Pavlu și Andi Vasluianu

Regia: Vlad Zamfirescu

Pe o pânză de păianjen” – 10 octombrie ora 20.00 găzduit la TNB Sala Ion Caramitru

Pe-o-panza-de-paianjen

Spectacolul pornește din registrul comic exploziv, tranzitează prin zona umorului fin și ironiei subtile, ȋși urmează parcursul prin câteva momente de reflecție și chiar analiză psihologică și culminează cu o schimbare de perspectivă ce dă totul peste cap. O poveste cu tâlc, ce ne reamintește să nu uităm să privim și dincolo de ceea ce pare evident, să nu cădem pradă rutinei și să avem mereu ochii și inima deschise către și pentru persoanele de lângă noi.

Piesa este semnată de Alexandru Popa și regizată de Vlad Zamfirescu, aceeași echipă ce a scos la rampă și titlurile de mare success “All Inclusive,” “Secretul fericirii” sau mai recentul “Totul se transformă.”

Distribuție: Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu, Diana Roman

Regia: Vlad Zamfirescu

Tache, Ianke şi Cadâr” – 24 octombrie ora 20.00 găzduit la TNB Sala Ion Caramitru

Tache

Celebra comedie “Tache, Ianke și Cadâr,” de data aceasta ȋn regia lui Horațiu Mălăele, mizează pe diferențele interculturale ca motor al angrenajului comic, dar și ca baza a unei lecții despre toleranță și acceptare. Spectacolul vine cu o distribuție remarcabilă ce garantează un tablou cu personaje captivante. Horațiu Mălăele este omul potrivit la locul potrivit, ȋn postura evreului Ianke, Mihai Constantin este foarte autentic ȋn rolul românului Tache, iar Răzvan Vasilescu ȋl ȋntruchipează cu mult șarm și culoare pe bonomul Cadâr. Interacțiunea celor trei negustori este izvorul momentelor comice, dar și și o invitație către a reflecta și a găsi calea spre acceptare prin ȋnțelegere și incluziune. “Gura lumii” este concretizată scenic ȋn cele două personajele exponențiale, Baba Safta și Ilie, roluri cu care ne ȋncântă Dana Dogaru și Adrian Ciobanu. Iar din mai tânăra generație de nume ale scenei, Maria Veronica Vârlan și Matei Constantin prind aripi ȋn rolurile celor doi ȋndrăgostiți – Ana și Ionel.

Ȋn noua montare piesa are vigoare dar și farmec și ȋși consolidează sucesul cu fiecare nouă reprezentație.   

Distribuție: Horațiu Mălăele, pe Mihai Constantin, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan și Matei Constantin.

Regia: Horațiu Mălăele.

Bilete: Ticketstore.ro, BLT.ro, Mystage.ro și Iabilet.ro şi detalii pe pagina de Facebook Cortina AG